Пенсионерът Стамо Стамов и продавачката Теодора Маркова видели детето да тича в средата на шосе към Искърското дефиле. Двамата свидетели обаче не се обадили в полицията, защото не знаели, че е изчезнал, и решили, че не е тяхна работа, пише в. "24 часа".
Ден по-късно, когато видели снимката му по всички телевизии и вестници, двамата очевидци разпознали същото дете, но отново не подали сигнал в МВР. Сметнали, че полицията трябва да ги потърси.

Тялото на Веско ще бъде освободено от моргата най-рано до седмица.
Тогава ще станат ясни резултатите от хистологията на трупа, съобщи  говорителят на Софийската окръжна прокуратура Нина Панчева, цитирана от вестник "Стандарт".

Хистологията ще разкрие дали евентуално Веско е бил дрогиран или отровен преди смъртта си. Изследването и заключението на съдебномедицинската експертиза ще разбулят мистерията около трагедията с 7-годишния малчуган. Според съдебните медици по тялото на детето нямало видими следи от насилие, а причината за смъртта е удавяне. Назначена е и ДНК експертиза, за чието изготвяне също е необходимо технологично време и се разпитват още свидетели.

Междувременно частният детектив Марин Маринов, който помагаше в издирването на детето, заяви, че Веско е имал страх от водата, съобщи БНР.
Заради това Маринов в никакъв случай не изключва към този момент версията за престъпление спрямо детето.
"При тази степен на разложение не мога да отговоря, в такъв смисъл – не е застрелян, не е намушкан. Никой не оспорва, че той не е починал от удавяне. Няма данни той да е убит и след това хвърлен. Но няма и данни, че той просто не е захвърлен в реката. Плюс това много се разминават – между 20 и 30 дни са горе-долу. Него го няма 35 дни до момента. Една седмица да е разликата, според мен е достатъчно да се замислим", допълни частният детектив.

Момченцето, което страда от аутизъм, изчезна от дома си в Нови Искър на 27 април. Младеж видял трупа му около 14 ч. във вторник в реката в Искърското дефиле и шокиран изтичал при кмета на Реброво, който се обадил в полицията.