Това заяви Румяна Бъчварова - началник на политическия кабинет на премиера Бойко Борисов по БНТ. Тя отговори на запитване от президентската институция коментирал ли е Борисов с шефа на ЦРУ политическите проекти на президента.

Вчера и Румен Петков и Петър Курумбашев от Коалиция за България съобщиха, че са отправили актуален въпрос към министър-председателя по повод информация в столичен ежедневник, че в разговора му с директора на ЦРУ е коментиран политическият проект "Първанов".
"Нашият въпрос е дали тази информация е коректна, дали премиерът е информирал по своя инициатива за такъв проект, или директорът на ЦРУ е проявил интерес. Много се надявам тази публикация да е грешка, защото, ако не е така, това означава, че някой го е страх от сянката на Първанов", коментира бившият вътрешен министър.

Има официална информация за темите на срещата, която е одобрена от двете страни, уточни днес Бъчварова.
"Премиерът показа археологическите разкопки от прозореца на своя кабинет, но това не влиза в официалната информация за срещите", коментира тя.

Според началника на политическия кабинет питането от президентството е продължение на скандала с обвиненията на Първанов за натиск върху медиите, "които не са основателни", и с високата оценка на Панета за работата на правителството.

Бъчварова заяви още, че въпросът на Борисов за това има ли натиск върху медиите е бил риторичен и те са могли да кажат всичко, каквото пожелаят в отговор.
"По отговорите може да се съди, че систематичен натиск не съществува, но има различни форми на общуване с медиите, което идва от предишното положение на ГЕРБ като опозиция. Тази връзка между властта и медиите е непосредствена, но не е въпрос на натиск", коментира още Бъчварова, която е социолог по професия.

"Има неща, които, ако аз не кажа сега, ще бъда гузен утре. Това са нещата, свързани с полицейщината, клеветеното на президента, контрабандата и други", заяви междувременно днес по Нова телевизия Румен Петков в продължение на полемиката.
"Според мен от кабинета на министър-председателя лъжат относно конфликта около проекта за партия на президента Първанов. Не може шефът на ЦРУ да проявява интерес към политическите проекти, в която и да било страна. Посещението на първия човек в ЦРУ не е прецедент, прецедент е български политик да обсъжда с него политическата ситуация в България, подчерта той. Аз съм готов да си подам оставката, ако се окаже, че лъжа", каза още депутатът от БСП.