Вероятността да детето да е укривано е много голяма, тоест има голяма възможност да е извършено престъпление или в момента да се извършва престъпление, заяви председателят на Българската асоциация на частните детективи Марин Маринов.
Той участва в пресконференция заедно с майката и с вуйчото на изчезналия Веселин Игнатов, който е аутист и не може да говори, съобщи БТА. Момченцето е в неизвестност от 27 април.

Не е наша работа да коментираме действията на полицията, но нека да направят показна акция и за това дете, както с "Наглите", апелира той.
Маринов съобщи, че ще бъде обявена награда, ако хората, които го укриват, целят облага. Ще гледаме да им предложим повече пари, каза детективът, но не уточни каква ще е сумата.

Той добави, че има два реални сигнала за детето - единият е от провинцията, а другият от София, но не пожела да даде повече подробности, за да не пречи на разследването.

Вуйчото Симеон Бозуков представи подробна информация за детето, за да може то по-лесно да бъде разпознато, защото вече имало случаи на припознаване.
"Най-лесно детето може да се разпознае по походката - тя наподобява тази на пингвинче, защото Веско е дюстабанлия. Детето се смее много шумно, предимно гука и не може да формира цели изречения. Друга особеност са зъбките му, които са много тънки, като изпилени. Косата му е пепеляворуса", разказа вуйчото.

Майката Благомира Бозукова и Марин Маринов обявиха намерението да се създаде Граждански оперативен център за издирване на изчезнали деца, който да подпомага работата на МВР за търсенето. На този етап връзката с този център ще е вуйчото, чийто телефон е 0894 26 06 85.
"Ще обединим сили с бащата на Съвестин, за да ни помогне, защото той има практика, макар и горчива", каза още майката.

Вижте снимка на Веско