Райкова уточни, че жената е бременна в петия месец и на 7 януари трябвало да видят пола на бебето.

"Малко по-късно обсъдихме темите, които ще коментира, щеше да направи разкрития за убийствата на Жоро Илиев, Антон Милтенов - Клюна и Константин Димитров - Самоковеца", каза още тя.

Райкова разказа, че го е предупредила да внимава, но той заявил, че е взел мерки.

"Според мен ключът в убийството на Боби Цанков е инцидентът преди време със Сако - сочен за един от наркобосовете в София. Той беше освободен срещу смешна парична гаранция (6000 лв. - б.р.)", заяви пред БНР пък главният редактор на вестник „Уикенд” Мартин Радославов, който уточни, че от септември Цанков е пишел за изданието. По думите му, ако Стефан Бонев-Сако, който бе арестуван заради заплаха за живота на радиоводещия, не е бил пуснат, може би нямало да се стигне до убийството.

"Преди Нова година Боби си поиска авансово хонорара за втората книга, каза, че си е поръчал бронирана кола, така че явно е чувствал някаква заплаха за живота си. Движеше се и с охрана", допълни той.

"Той написа книга, в която става дума и за „Наглите”, така че може и там да се крие ключът. Очевидно всеки, който издава тайните на подземния свят, не е застрахован", уточни главният редактор на „Уикенд”.

Той убеждавал Цанков да не издава книгата.
"Но той не ме послуша и явно се надцени. Надявам се МВР да си свърши работата по случая", каза още Мартин Радославов. Според него е много вероятно в последно време Боби Цанков да е станал сътрудник на службите или защитен свидетел.
"Каза ми: държавата ще ме пази, имам ходатайство от високо място", спомня си Радославов.

Той обяви пред БГНЕС, че повече няма да публикува във вестника разследвания за престъпния свят.
"Просто не мога да си позволя вече да платя такава цена. Това е вторият автор, който губим", добави той, като припомни убийството на писателя Георги Стоев.

Изключително съм разстроена от смъртта на Боби Цанков, каза пред БТА пък Ваня Червенкова - бизнесдамата, която преди време заведе дело за измама срещу него. Тя добави, че е предвиждала подобно нещо заради острите изказвания на Цанков в публичното пространство.

"Той отправяше тежки обвинения срещу хора, които едва ли биха тръгнали да го съдят и мисля, че точно там трябва да се търси причината за това престъпление", коментира Червенкова.

Неотдавна Цанков заяви в телевизионно интервю, че оцелелият при стрелба Манол Велев е организирал измамите с SMS-игри в една от радиостанциите, в които работеше. "Попитах Велев и той каза: "Ами малко невинно пране на пари", разказа още Цанков за съпруга на Весела Лечева.

Червенкова уточни, че след тежки съдебни битки е успяла да осъди Боби Цанков за измама, но заради чистото си съдебно минало той не е попаднал в затвора.