Колите са били паркирани пред блока. За щастие пострадали хора няма.
Нанесени са материални щети по колите.

Пътната обстановка в града е усложнена. Шофирайте внимателно и със скорост, съобразена с пътните условия и трафик.

Заради заледена улица пет автомобила се нанизаха на ул. "Д-р Любен Попов" в близост до спирка "Почивка", съобщиха очевидци пред Varna24.bg.

От полицията потвърдиха, че те имат информация за три катастрофи с по два автомобила в този участък, при които няма пострадали, а само леки материални щети.

Сигнал за произшествията е подаден в 9.15 часа. Водачите са се разбрали с двустранни протоколи и не са викали екип на КАТ.

"Такси се качваше по баира към "Почивка" и лека кола "Фолксваген Поло" слизаше от него. Фолксвагена поднесе и двете коли се блъснаха странично. След това по баира дойде засилена джип "Тойота", не успя да спре и се блъсна в двете коли. След нея още един джип не успя да спре и се удари в стълба и накрая още едно такси дойде засилено, не успя да спре и се удари в двата джипа. По пътя имаше ужасен лед и дори човек трудно се придвижваше по него. Служители от близкия комплекс се заеха да хвърлят пясък, за да предотвратят още произшествия", разказа очевидец.

Пътно-транспортното произшествие стана и на отсечката при "слизане" от магистралата към Провадия, съобщи очевидец пред "Фокус". Един от автомобилите, участвали в катастрофата е ТИР. Свидетели на ПТП напомнят, че на това място традиционно духа изключително и видимостта е сериозно намалена.