Скандалът започнал заради спор за собствеността върху пицария на улица "Студентска" във Варна.

Разпрата е между бивши съпрузи, които от години водят дела за помещението. Собственикът на пицарията има договор за наем с мъжа, а Марешки е взел страната на екссъпругата, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът предизвика среднощно напрежение и разпити на десетки хора във Варна.
Над 70 души обсадиха Второ районно управление късно снощи.

Хората твърдяха, че дошли да защитят наемателя на пицарията, който от няколко дни бил заплашван от собственика на аптеки - Марешки поискал наема за пицарията, съобщи bTV.

„Претендираше, че е собственик на заведението, последствие каза, че имал нотариален акт само за терасата, пък всъщност се оказа, че няма почти нищо”, разказа наемателят на заведението Асен Миланов.

След намесата на Марешки, дошли на проверки от общината и РДНСК, а от Енерго-Про спрели тока. След това пък бизнесменът не допуснал представители на енергото и полицията до елтаблото, за да възстановят захранването.

„Г-н Марешки е замесен, защото е собственик на земята, която е пред заведението...”, обясни собственикът на заведението Красимира Колева пред bTV.

Снощи в пицарията пристигнал общинският съветник Костадин Костадинов,
който е и директор на Историческия музей в Добрич, след като бил помолен от наемателя да помогне в решаването на спора.

„Като отидох на място, Марешки започна да ме снима с телефона си, аз също си извадих телефона и започнах да го снимам. Докато го фокусирах, даже не забелязах кога се е приближил и ми нанесе един удар в лицето в присъствието на двама полицаи, които бяха на метър и половина от нас”,
обясни общинският съветник, като бе категоричен, че не си е разменил и дума с Марешки.

След удара двамата са отведени във Второ РПУ за снемане на показания.
Под ръководството на Районна прокуратура – Варна е образувано бързо досъдебно производство за причиняване на лека телесна повреда по хулигански подбуди, предаде Дарик. Наказанието по закон е една година лишаване от свобода или пробация.

Веселин Марешки е задържан за 24 часа, а общинският съветник ще си търси правата в съда.

Костадинов е в болница с комоцио, а снощи е бил на системи, съобщи днес БНР.

Тази сутрин Марешки е получил криза и е откаран в болница, съобщи и адвокатът му Милен Ралчев.
Защитникът обясни още, че в заповедта за задържане няма посочени мотиви.

Марешки е поискал да му се окаже медицинска помощ, тъй като е настинал, съобщиха от полицията, цитирани от БНР.

"Отведен е в болница заради влошено здравословно състояние", обясни говорителят на полицията в града Ивана Милева пред "Фокус".

След като му бъдат направени изследвания и според решението на лекуващия му лекар ще бъде преценено дали да бъде оставен за лечение в здравното заведение.