"Казвам ви го: да" - така отвърна кандидатът и сегашен президент на въпроса дали ще спре с политиката в случай на изборна загуба, в интервю за радио Ер Ем Се, предаде БТА.

Саркози посочи, че не тръгва на изборите с тази нагласа, но "ще прави друго нещо", ако не спечели. "Не зная обаче какво", добави президентът, комуто от месеци вече предричат загуба с над 10 на сто от съперника му социалист Франсоа Оланд, посочва АФП.
Според последните анкети във Франция за Саркози смятат да гласуват в първия тур 27 на сто от избирателите, а за Оланд - 29 процента, отбелязва ИТАР-ТАСС.

През януари Никола Саркози вече сподели пред журналисти, че ще приключи политическата си кариера, ако изгуби надпреварата и не получи втори президентски мандат.

"Аз съм на 56, правя политика от 35 години, имам си занаят (той е адвокат, бел. на АФП), ще си променя живота изцяло, няма да чуете повече за мене, ако бъда победен", заяви тогава държавният глава. Тези думи не се предвиждаше да бъдат публикувани, но бяха цитирани от редица медии, добавя френската агенция.