Валентин Димитров е подсъдим, че е "изпрал" 10 млн. лева. По това дело обвинена беше и майка му Цеца Димитрова, която обаче почина.

Пред Софийския градски съд днес свидетелката отговаря на въпроси за фирмата си, чрез която се смята, че са източвани пари от "Топлофикация", предаде БТА.
Стоилова обаче заяви, че не си спомня или че не може да отговори на повечето питания на наблюдаващия прокурор Божидар Джамбазов. Сред тях беше и защо се е съгласила да държи сейф на свое име, който Вальо Топлото е използвал за държане на пари. От разпита на свидетелката стана ясно, че той я е помолил да наеме сейф на нейно име в Българска пощенска банка. Тя обаче не питала за кой е и какво ще се съхранява в него, а чак в последствие е разбрала, че в него са държани пари. Стоилова дори заяви, че не знае дали този сейф е ползван от Димитров, цитира я "Фокус".

Тя не можеше да си спомни и с кои други фирми е свързала „Топлофикация София” по работа, но за всички твърдеше, че извършват дейността си напълно законно.

Междувременно съдът назначи служебен адвокат на Вальо Топлото. Още преди няколко заседания той поиска това, защото нямал пари да си плати за защитник. Поради тази причина няколко заседания бяха отложени. Днес обаче Димитров се появи със свой адвокат. Въпреки това, прокурорът настоя да се назначи и служебен защитник, за да няма риск отново да се отложи някое съдебно заседание. Така в момента бившият шеф на "Топлофикация" е с двама адвокати.

Делото продължава с разпит на още трима свидетели.

В края на миналата година Софийският градски съд отмени присъдата от 5 години затвор на Валентин Димитров за това, че не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева. Магистратите върнаха делото на районната прокуратура заради недостатъци в обвинителният акт и нарушения в работата на първоинстанционния съд.

Вальо Топлото обаче има присъди по други дела. През 2009 г. той бе осъден на 14 години затвор и конфискация на цялото му имущество заради длъжностно присвояване на 6 млн. лева, от "Топлофикация".
През декември 2010 г. пък Димитров получи 3-годишна присъда за безстопанственост заради неправомерно изхарчени 2 млн. лв. за рекламни материали и представителни разходи. Около 430 000 лв. от тях са използвани лично за Димитров, като са купувани синьо сирене и други скъпи храни, соли за баня, водни ски, джет, а служителка на дружеството е ползвана като чистачка в дома му.
Тъй като присъдите не са оканчателни и той е на свобода срещу 5000 лева гаранция.

Все пак Върховният административен съд реши окончателно, че бившият шеф на столичната топлофикация дължи 1 417 023 лв. данъци.