Това стана причина заседанието по процеса да бъде отложено за 9 декември, съобщи БТА.

Пред съдебния състав днес Димитров посочи, че се е отказал от услугите на досегашния му адвокат Лъчезар Таков поради различия между двамата. И обясни пред състав на Софийския градски съд, че няма пари за други адвокати, предаде "Всекиден". По думите на бившия шеф на "Топлофикация", той е опитал да си осигури нов адвокат, но от кантората, с която имал уговорка, са му отказали в последния момент.

Валентин Димитров е подсъдим пред Софийския градски съд за "пране на пари" в размер на 10 млн. лева. Подсъдима с него беше и покойната му майка Цеца Димитрова.

Следващото заседание ще е през декември, когато вече служебният защитник ще трябва да се е запознал с материалите по него.

През декември 2010 г. Софийският градски съд осъди на 3 години затвор за безстопанственост бившия директор на "Топлофикация-София". 
В края на май 2008 г. Димитров бе осъден на 5 години затвор, че като управител на фирма "Про Марк" ЕООД не е декларирал над 10 млн. лв. преводи в чужбина. През юни 2009 г. той получи и присъда от 14 г. затвор по друго дело, която обжалва.