Продължават строителните дейности по четирите пешеходни пасарелки по новото трасе по бул. "Васил Левски" - от ул."Подвис" до ул. "Г. Пеячевич", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" към Община Варна.

Съоръжението в участъка между бул. "Цар Освободител" и бул. "Сливница" е с изградени кули и монтирани ферми, работи се по стълбищата, площадките, както и изграждането на осветлението. Предстои доставка и монтаж на асансьори. Пасарелката в участъка между бул. "Сливница" и бул. "Владислав" е с изградени кули и монтирана ферма, а на "Ян Палах" - с изградени кули, предстои монтаж на стоманената ферма. Приключен е монтажът на пасарелката на ул."Капитан Райчо Николов".

99 процента от ВиК инфраструктурата по обекта е изградена, остават довършителни работи - монтаж на капаци за дъждоотводнителните шахти, на облицовки, на парапети и мантинели и др. Около 90 процента е готово уличното осветление, реконструкцията на електро - и телекомуникационните мрежи. В готов вид са мостовите съоръженият на бул."Васил Левски", пресичащи бул. "Владислав Варненчик", бул. "Сливница", бул. "Цар Освободител" и ул. "Свобода". Довършителни дейности се извършват по мостовото съоръжение и по конструкцията на дерето в участъка на ул."Прилеп".

Снимка: Община Варна

При изграждането на новото трасе на бул."Левски" са положени около 50 000 тона асфалт, работи се по програмата за озеленяване, съобщават още от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".

Снимка: Община Варна