Софийският градски съд измени наложената от районните магистрати мярка за неотклонение на 43-годишния Цецко Йомов - баща на футболиста Георги Йомов. 

Втората инстанция пусна обвиняемия от ареста срещу парична гаранция в размер на 15 000 лева. 

СГС прие, че от събраните доказателства може да се направи извод, че Цецко Йомов е извършител на престъплението, но уточни, че има данни, че е действал след установено нараняване на синовете му и е налице личен мотив.

Градските магистрати частично се съгласиха с доводите на Софийския районен съд, че съществува опасност от извършване на ново престъпление, но не с такава интензивност, за да бъде взета най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". В случая липсва и завишена обществена опасност, тъй като на пострадалите са нанесени само леки телесни повреди.

Освен това Цецко Йомов доброволно е предал оръжието, отишъл е сам в полицията, има чисто съдебно минало и няма други противоправни прояви до момента.

43-годишният мъж е обвинен за това, че около 22 часа на 16 май на бензиностанция на Околовръстното шосе в София е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото - извадил пистолет, насочил го към 36-годишния Иван Петров и произвел изстрел в левия му крак. След това насочил оръжието към 26-годишния Марио Вълчев и прострелял и него в левия крак. Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест. Цецко Йомов ще бъде освободен след като внесе гаранцията.