38-годишният стрелец Михаил Станчев, който уби Коста Николов - Миджура в Слънчев бряг, призна всички факти, описани в обвинителния акт и поиска съкратен процес на разпоредителното заседание по делото за убийството на бизнесмена Коста Николов-Миджурина.

Той бе доведен в Съдебната палата в Бургас окован в белезници за разпоредителното заседание по делото за убийството на бизнесмена Николов.

Пред съдебната зала в бургаския съд чакаха много свидетели, но сред тях не бе Симона Тодорова - също жертва на екзекутора, оцеляла по чудо.

Срещу Михаил Станчев има подадени 4 иска - 2 за по 150 хил. лева и един от 50 хил. лева от близките на убития бизнесмен. Симона Тодорова е подала иск за 70 хил. лева обезщетение.

Коста Николов бе застрелян в автомобила си "Мерцедес" пред хотел "Сън Вилидж" в Слънчев бряг на 2 юни миналата година.

Снимка: Булфото

Припомняме, че Окръжна прокуратура - Бургас е внесла обвинителен акт на Михаил Станчев за това, че на 2-ри юни 2018 г. пред хотел "Сън Вилидж" в Слънчев бряг, по начин опасен за живота на мнозина, чрез произвеждане на изстрели с огнестрелно оръжие "Макаров", направил опит умишлено да умъртви повече от едно лице. Той умишлено умъртвил Коста Николов. Направил опит и умишлено да умъртви Симона Тодорова, прострелвайки я в областта на лявото слепоочие, с което и причинил разстройство на здравето, опасно за живота, като деянието е останало недовършено поради независещи от дееца причини.

Часове по-късно след убийството полицията залови Михаил Станчев на ГКПП "Лесово" в опит да напусне страната.