В Бургас ще започне дело за убийството на хазартния бос Коста Николов - Миджурина. Прокуратурата е предала на съд обвинения в покушението - Михаил Станчев, на 38 години.


Инцидентът стана на 2 юни, миналата година и беляза старта на тогавашния сезон. Причините за покушението срещу Миджурина бяха бързо изяснени - от ревност. Предстои магистратите да насрочат дата за началото на процеса.

Михаил Станчев е обвинен за това, че на 02.06.2018 г. в курорта Слънчев бряг, пред хотел, по начин опасен за живота на мнозина, стрелял и убил хазартния бос, после ранил тежко бившата си приятелка Симона. 22-годишната Симона Тодорова оцеля като по чудо, след прострелване в слепоочието.

Станчев ревнувал от бизнесмена и когато видял, че Миджурина чака с кола Симона, за да я изведе на вечеря, побеснял, и стрелял по него. Миджурина дори не успял да излезе от автомобила си, в който на задната седалка имало още двама души - негови приятели. После Михаил стрелял и по бившата си приятелка.

Симона излизала от хотела и като предусетила какво може да стане тичала след Станчев и го молела да се успокои, гласи основната версия за случилото се.