Военнослужещият от Стара Загора, който застреля съпругата си и след това се самоуби, преди това пребил жената, която работела като медицинска сестра, пред очите на колегите ѝ. Това става ясно от съобщение на Военно-окръжната прокуратура в Пловдив, в което се посочва, че по случая е образувано досъдебно производство.

Разследването трябва да установи дали на 15 август в Стара Загора военният умишлено е умъртвил младата си половинка, като деянието е извършено при условията на домашно насилие.

Работи се и по версията жената да е убита 2 дни по-рано, защото не отговаряла на телефонните обаждания.

В.П. и военнослужещият С.П. имали сключен граждански брак от 2010 г. През последните месеци отношенията им се влошили, което довело до чести вербални спорове и физическа саморазправа между двамата.

На 13 август, ефрейторът посетил работното място на съпругата си и предизвикал скандал, придружен с нанесен побой. Тъй като В.П. не се явила на работа на 15 август, нейна колежка опитала да й се обади по мобилен телефон, но не успяла да осъществи контакт и се свързала с майката на В.П., посочват от военната прокуратура.

Подаден е сигнал в Областната дирекция на МВР в Стара Загора за издирване на В.П. На 16 август полицейски служители отишли до семейното жилище на военния и медицинската сестра, звънели, но никой не отварял. След като с помощта на технически средства била преодоляна заключена метална входна врата, служителите на МВР видели труп на мъж в коридора на апартамента. С оглед на обстоятелството, че се касае за военнослужещ, те са информирали компетентните органи - Военно-окръжна прокуратура-Пловдив и Регионалната служба "Военна полиция" - Пловдив.

Местопроизшествието е запазено до пристигане на военен следовател, който е извършил оглед. Намерени са труповете на В.П. и С.П. с огнестрелни рани в областта на главата. Установено е и огнестрелно оръжие, законно притежавано от С.П., с което се предполага, че е причинена смъртта и на двамата.

Продължава извършването на процесуално-следствени действия, работи се по всички възможни версии.

9-годишната дъщеричка на съпрузите остава пълен сирак. По време на трагедията, момиченцето е било при баба си.