Ефрейтор е застрелял приятелката си, след което се е самоубил. Информацията бе потвърдена от служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, който участва в предаването "Лице в лице" по bTV.

Трагедията се е разиграла в Стара Загора.

Тази сутрин майката на младата жена е подала сигнал, че от два дни не може да се свърже с дъщеря си. Екип на полицията е изпратен до жилището, в което са намерени двете тела, както и оръжието - пистолет.

Двамата са живели в апартамента на семейни начала. Били под наем. Преди два дни между двамата е избухнал скандал, при който мъжът е ударил главата си и е приет за лечение. Днес е бил изписан от лечебното заведение и така се стига до фаталния край, предаде Радио Стара Загора.

На място се извършва оглед. Разследването е поето от Военно-окръжната прокуратура в Пловдив. Все още няма информация за причините за убийството и последвалото самоубийство, но според първоначалните данни се касае за лична драма. Тепърва ще се изисква справка от полицията дали са подавани сигнали за домашно насилие от жертвата.

Тепърва започват действия по разследването и те ще доведат до категорични изводи по темата", добави Демерджиев.