Да се твърди, че търговските взаимоотношения между две дружества са прикрита връзка между мен и Пламен Бобоков, е най-малкото несериозно. Това се казва в позиция на Пламен Узунов, секретар на президента Румен Радев, изпратена до медиите по повод разкритията на прокуратурата за разследването за търговия с влияние, водено срещу него.

Представяме ви целия текст:

"Днес Прокуратурата отново разпространи доказателства от следствено дело, което е с разрешение на наблюдаващия прокурор. Длъжен съм категорично да заявя, че като свидетел съм подложен на безпрецедентна медийна атака още преди да ми е повдигнато каквото и да е обвинение.

Данни за личния ми живот, не само за мен, но и за цялото ми семейство, заливат новините от сутрин до вечер. Институцията, в която работя, също се замесва с цел да се урони престижа на президента на Република България.

Най-отговорно искам да заявя, че не консултирам фирма на моя брат. Той е човек с висок морал и репутация и с над 20-годишен стаж в системата на МВР. Насаждането на внушения, че търговските взаимоотношения между две дружества са прикрита връзка между мен и г-н Бобоков, е най-малкото несериозно.

Фирмата, която управлява моят брат, консултира множество големи фирми. Сред тях са банки, болници, общини, големи предприятия, холдинги и фирми от средния бизнес.

Благодарение на неговата дейност са предотвратени загуби и разкрити престъпления за милиони левове.

За всеки свой ангажимент той изготвя доклад, който предоставя на клиента. От него знам, че е предоставил такива доклади и на "Приста ойл".

По-рано днес Специализираната прокуратура съобщи, че братът на Пламен Узунов - Ангел, е имал договор с фирмата на Пламен Бобоков на стойност 5000 лева месечно без ДДС.