Премиерът Бойко Борисов коментира, че след публикуваните чатовете между бизнесмена Пламен Бобоков и президентския съветник Пламен Узунов, държавният глава няма право да говори за проблеми в правосъдието и корупцията.

"Мисля, че този път фактите са такива, че колкото по-малко мълчат и не говорят - толкова са заседнали в тресавището, те вече никога не могат да говорят нито за правосъдна система, нито за корупция, нито за лобизъм, нито за намеса в работата на отделните власти", коментира Борисов.

"Това не е кой да е съветник. Това му е най-чистият човек - в кавички. Вътрешен министър по време на неговото служебно управление. Смятайте какво е било назад... . Колкото по-бързо спрат да говорят и да търсят вината в другия, и погледнат своята къщичка. Както аз си гледам моята къщичка", допълни премиерът пред журналисти.

Той направи това изявление в района на новоизграждащия се тунел "Железница" край Симитли, където днес преди обяд четирима работници бяха затрупани.

Засега прокуратурата не е повдигнала обвинение срещу секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, но днес от държавното обвинение разпространиха поредна порция разговори между Узунов и Бобоков, от които обвинителите вадят извод за търговия с влияние.

Малко по-рано президентът Румен Радев застана зад Узунов и обвини прокуратурата, че все повече се очертава като политически играч, който подпомага кризисния пиар на премиера, и с действията си дава тон за погазване на закона.

Румен Радев напомни, че съдът решава дали някой е виновен.

"Напоследък у нас твърденията на прокуратурата се огласяват едва-ли не като присъди, но за тяхната състоятелност може да реши единствено съдът. Ясно е на всички кой има интерес от отвличане на вниманието от скандалния запис и снимките в спалнята на премиера. За съжаление прокуратурата в тази ситуация се очертава все повече като политически играч,който подпомага кризисния пиар на министър-председателя", каза държавният глава.