Видинският окръжен съд остави за постоянно в ареста тримата тийнейджъри, които пребиха до смърт своя 59-годишен съселяни Борислав Борисов.

17-годишният А.К., 16-годишният Н.Г. и 15-годишният К.С. бяха задържани на 2 януари заедно с още едно 10-годишно дете. Часове по-рано четиримата се нахвърлили с ритници и юмруци върху по-възрастния мъж във видинското село Гъмзово. Вследствие на побоя Борислав Борисов издъхнал. Според разследващите жестокото убийство е извършено заради шише с ракия. 

Трите по-големи момчета бяха задържани и обвинени. Те са направили пълни самопризнания. Най-малкият участник в побоя по закон не носи наказателна отговорност. Затова детето е под полицейска закрила и не е задържано. 

Днес тийнейджърите влязоха в съдебната зала в пълно мълчание. Запазиха го и пред магистратите. Съдебното заседание беше закрито и вътре бяха допуснати единствено техните близки.

 

След като разгледаха събраните до момента материали от досъдебното производство, окръжните магистрати в крайдунавския град приеха, че съществува обосновано предположение, че момчетата са извършили деянието, в което са обвинени.

Предвид тежестта на престъплението, съдебният състав счете за реална опасността, лицата да се укрият или да извършат друго престъпление. Съдът, въз основа на доказателствата по делото, прие, че са налице изискванията на Закона за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" по отношение на непълнолетни лица в изключителни случаи, съгласно чл.386, ал.2 от НПК.

Определението подлежи на незабавно изпълнение.

Постановеният съдебен акт може да се обжалва и протестира пред Апелативен съд - София в тридневен срок. Ако това се случи, мярката за неотклонение ще се гледа на 17 януари от 10 часа.