Пето момче, което е присъствало на жестокия побой над 59-годишния Борислав Борисов във видинското село Гъмзово, е подало сигнал в полицията и е разкрило кои са извършителите. Това съобщи за Dir.bg заместник-окръжният прокурор на крайдунавския град Владислав Влашев.

По думите му, момчето е било "на грешното място в грешното време". 

"След като са пребили жертвата си, момчетата са се прибрали по домовете си и докато останалите четирима са се опитвали да прикрият следите от стореното, петото момче се е обадило в полицията и е подало сигнал. То е разказало какво се е случило", допълни прокурор Влашев.

Той уточни, че към момента няма данни момчето да е участвало в жестокия побой. 

"То е разпитано като свидетел и е освободено", каза още заместник-окръжният прокурор на Видин. 

Владислав Влашев допълни, че до края на работния ден Окръжната прокуратура ще внесе искане в съда за налагане на най-тежката мярка за неотклонение на тримата задържани младежи. Те са в ареста с прокурорска мярка за 72 часа, след като им бяха повдигнати обвинения. Най-малкият участник в побоя, довел до смъртта на 59-годишния Борислав Борисов, по закон не носи наказателна отговорност. Затова детето е под полицейска закрила и не е задържано. 

Сигналът за жестокото убийство бе подаден на 2 януари. Тялото на жертвата бе открито в двора на къщата му в Гъмзово със следи от насилие. Според разследващите убийството е извършено заради половин бутилка с ракия. Непълнолетните момчета, които са на 15, 16 и 17 години, са направили самопризнания, но отричат да е имало умисъл. 

"Ракията не им е харесала и те отишли да я върнат. Той не искал да им върне парите, нито да им смени алкохола. Започва да ги псува и искал да ги бие. Те са се самозащитили", каза майката на единия от задържаните тийнейджъри Соня Славчева.