35-годишен българин е арестуван в атинския квартал Неа Филаделфия снощи, след като е задържал против волята й и е изнасилил седем пъти 50-годишна гъркиня, съобщиха местните медии.

Изнасилвачът, който е оказал силна съпротива, е бил задържан в апартамента на друг мъж, който му е носил храна и му е дал дрехи. Помагачът също е арестуван. 

Според атинската полиция, жертвата е 50-годишна жена, която почиствала входа на блока, в който живеел българинът. Когато тя дошла на работа, мъжът я нападнал и я завлякъл в апартамента си, където я държал против волята й в продължение на часове и я изнасилил седем пъти. 

След бруталното престъпление мъжът е бил забелязан от полицейски служители да се движи близо до павилион на главна улица в Неа Филаделфия и след минути е задържан.

Това не е първото зверство на българина, пише в. "Прототема". През 2015 г. мъжът с инициали И.Л. е осъден на 12 години затвор за изнасилване, опит за убийство, заплахи и нанасяне на телесни повреди на 22-годишна студентка. Освободен е предсрочно от затвора на 14 август 2020 г. след изтърпяване на четири (4) години, пет (5) месеца и единадесет (11) дни, равняващи се на 935 работни дни. Към момента на престъплението е бил в пробация. Полагал е подписи всеки месец в полицията.