Испанската полиция е арестувала група заподозрени в трафик на кокаин на корабче от Южна Америка в Атлантическия океан, след като един от тях стрелял и взел останалите за заложници, съобщиха от вътрешното министерство, предаде Ройтерс.

Случаят е от ноември, но е пазен в тайна, докато приключи разследването.

Поради разногласия между екипажа на корабчето, сръбски гражданин поема контрола над плавателния съд "Сий Парадайз", застрелва един от другите контрабандисти, изхвърлил тялото му зад борда и взема за заложници осемте останали членове на екипажа, се казва в изявление на министерството.

След като получава сигнал за пратка от около 2,3 тона кокаин от Латинска Америка, която трябвало да бъде прехвърлена на по-малка лодка близо до Канарските острови, испанската полиция започна операция за конфискуване, по време на която открива ситуацията със заложниците.

Полицейски екип достигна до "Сий Парадайз" на неразкрито място в Атлантическия океан и в продължение на часове преговаря с похитителя, който в крайна сметка е предал оръжието си и е освободил заложниците, се казва в изявлението.

Всички на борда са били задържани, а кокаинът е бил иззет от тайник на корабчето.