Нападението против районния отдел на вътрешните работи в с. Новоселицкое не е успяло. Двама от атентаторите са били унищожени от ответния огън на полицаите, а един се самовзривил.

Няма жертви и пострадали сред населението и служителите на руското МВР според източници от правоохранителните органи, цитирани от агенциите.

Според анонимен служител, на когото се позовава ТАСС, „произшествието има всички признаци на терористичен акт“.

В целия Ставрополски край е въведен т.нар. режим на контратерористична операция (КТО). Установена е денонощна охрана на обществените сгради, а всякакви масови събирания са отменени.

Новоселицкое се намира на около 120 км от краевия център и на 60 км от град Будьоновск, който през 1995 г. беше превзет от чеченски терористи, избили над 140 души.

Сега в съседния на Ставрополския край Дагестан не са рядкост терористични актове на джихадисти. На 29 март т.г. две бомби бяха взривени на шосе при минаването на полицейска колона. Един служител загина, а двама бяха ранени. Отговорност за удара пое група, свързана с "Ислямска държава".

На другия ден пътен полицай загина, когато спрян за проверка шофьор се взриви с мощния експлозив в "Лада"-та си.

Кремъл се въздържа от коментари за взривовете в Ставрополския район, предаде ТАСС. По думите на Дмитрий Песков, прессекретар на президента, първо трябва да се изяснят всички обстоятелства на станалото.

„Предпочитам нашите силови ведомства да коментират това произшествие – е казал Песков. - Те имат информация. Трябва ясно да се разбере, кой е организирал това, кой стои зад него, за да може някак да се окачестви, или да се свърже с терористична заплаха или с бандитизъм.“