В неделя терорист-камикадзе се взриви на жп гарата във Волгоград, а в понеделник бе взривен тролейбус. По последни данни жертвите на терористичните нападения са 34 души, а пострадалите са около 100.

"В цялата Волгоградска област полицаи, съвместно с кинолози и специално обучени кучета, са проверили около 6000 обекта, в това число 2500 жилища, 100 паркинга, 37 автогари и 23 железопътни гари”, съобщи представител на местните власти.

Над 5200 полицаи и военнослужещи патрулират по улиците на Волгоград. За едно денонощие, след втория терористичен акт, местната полиция е приела над 60 обаждания за подозрителни лица и предмети, съобщи "Фокус". Всяко съобщение бива старателно проверявано от полицаите, които отиват на място и издирват в базите данни подозрителни лица.

Вчера във Волгоград бе и президентът Владимир Путин, който проведе съвещание в областната администрация за борбата с тероризма. В него участва и директорът на Федералната служба за сигурност на Русия Александър Бортников.

След това Путин остави букет червени рози на мястото на втория атентат и посети пострадали при терористичните атаки в местна болница.

Погребаха полицая, опитал се да спре камикадзето на жп гарата


Старши сержантът от руската транспортна полиция Дмитрий Маковкин, който се опита да спре атентатора на волгоградската гара, бе погребан, съобщава РИА "Новости".

29-годишният Маковкин загина при опита да попречи на терориста да влезе в сградата на гарата. Той е награден посмъртно с орден за храброст.