Руското министерство на отбраната призна днес за бомбардирането погрешка на руско село в западната част на Русия, близо до границата с Украйна, предаде Франс прес, като се позова на съобщение на ведомството. В съобщението се казва, че няма жертви сред населението.

Русия извърши тази сутрин около часа на инцидента, за който съобщава руското министерство на отбраната, масирани удари по Украйна, отбелязва Франс прес, цитирана от БТА.

Инцидентът е станал в село Петропавловка във Воронежска област. То се намира на 150 километра от Украйна. Министерството на отбраната на Русия споменава в съобщението си, разпратено до медиите, за "инцидентен взрив на боеприпас", транспортиран със самолет на военновъздушните сили около 9 ч. местно време.

В резултат на това селото е било разтърсено от взривове. Не се съобщава за ранени, но са констатирани разрушения по седем сгради, обитателите на които са били евакуирани и подслонени в центрове за временно настаняване, съобщава в "Телеграм" областният управител на Воронежска област Александър Гусев, цитиран от АФП.

Видеоклипове в социални медии, чиято автентичност не може да бъде потвърдена, показват предполагаеми сериозни щети по няколко къщи в селото.