Част от сръбската полиция е подслушвала в продължение на година и половина президента Александър Вучич, отделни членове на семейството му и някои от ръководния състав на управляващата Сръбска прогресивна партия /СПП/, пише днес вестник "Курир".

Подслушвани са разговори на брата на президента Андрей Вучич и по-големия син на държавния глава Данило, на директора на разузнавателната служба БИА Братислав Гашич, кмета на Нови Сад и заместник председател на СПП Милош Вучевич, външния министър Никола Селакович, депутата Владимир Джуканович и ръководителя на ФК "Цървена звезда" Звездан Терзич, уточнява вестникът.

Неназовани източници на "Курир" посочват, че не само са подслушвани телефонните разговори на президента, а в един момент са поставени и камери срещу държавната вила, в която той борави често, за да се види с кого се среща. Според източник на вестника зад тези действия стои част от полицията.

"Доставена е специална апаратура, неофициално, никой не е знаел за това. Центърът, от който са подслушвани разговорите, е в самата сграда на МВР", твърди източникът.

Когато някои от полицаите разбрали кого подслушват, занесли записаните разговори на президента.

Вучич заяви неотдавна в интервю за "Курир", че има доказателства, че е подслушван и това е продължило година и половина. Сръбските медии съобщиха, че вече е започнало широкомащабно и детайлно разследване, за да се установи кой, по чие нареждане и с каква цел е подслушвал държавния глава