В Сърбия започна строго секретно разследване за подслушване на президента Александър Вучич, съобщава в. "Вечерне новости", като се позовава на собствени източници. Разследването на Сектора по вътрешен контрол в МВР е започнало преди известно време с цел да се установи кой и по чие искане е подслушвал президента. Подслушването на държавния глава се разследва като тежко престъпление и "опит за сваляне на конституционния ред".

По-рано Вучич заяви, че е бил подслушван в продължение на година - година и половина и че има доказателства за това - записи на собствените си разговори. Президентът заяви, че знае кой го е подслушвал. Министърът на вътрешите работи Александър Вулин на свой ред каза, че подслушването на президента е свързано с обявената от него война на мафията.

През юни 2018 г. тогавашният президент на босненската Република Сръбска Милорад Додик, сега сръбски представител в босненското Председателство, заяви, че британските разузнавателни служби подслушват него и Вучич и уточни, че става въпрос не за обикновени военни, а за представители на британски разузнавателни служби, които използват на Балканите най-съвременно оборудване. На въпрос на журналист информирал ли е сръбския президент, Додик отговори, че "Вучич знае много добре това".

По данни на сръбските медии в Сърбия действат 55 чуждестранни служби за сигурност от 40 страни.