В Испания днес ще продължи да вали сняг и ще се образуват поледици на север, изток, запад и в централните райони, както и в планините на югоизток, но снеговалежът постепенно ще отслабва, съобщи националната метеорологична агенция.

Вижте снимки >>>

Вчера из цялата страна хиляди ученици не можаха да отидат на училище заради лошото време. Градските власти в Мадрид наредиха да бъдат разположени снегорини по улиците и да бъде разпръсната сол по някои пътища, а други да бъдат затворени за движение.

Силният снеговалеж в Испания се отрази и на работата на мадридското международно летище в Барахас. Две от пистите за излитане и кацане бяха временно затворени за разчистване на снега. Това наложи отмяната на десетки полети и пренасочването на самолети към други летища. След почистването на двете писти, те бяха отворени и сега отново работят и четирите писти на летището.

Най-студената нощ в Москва

Тази нощ е била най-студената в Москва от началото на зимата. Температурата в руската столица се е понижила до минус 16,2 градуса по Целзий, съобщи националния метеорологичен център.

Според синоптиците московчани днес ги очаква сняг, облачно време и 10-12 градуса под нулата. През уикенда в руската столица падна количество сняг, рекордно за последния един век.