Медиите в САЩ периодично се връщат към въпроса за здравето на бившата първа дама. Припомнят се моменти, когато тя кашля, или говорейки спира и сякаш си търси думите.

Клинтън, цитирана и от БТА, каза, че тези обвинения са част от "смахната стратегия" и "алтернативна реалност", които не са насочени към най-важните въпроси за избирателите.

"Имам чувството, че тази кампания навлезе в алтернативен свят – продължи тя. - Трябва да встъпвам в алтернативната реалност и да отговарям на въпроси като дали съм жива, колко дълго ще живея и други подобни".

В нощното телевизионно токшоу на Джими Кимъл по Ей Би Си, Клинтън добави, че не поставя под въпрос здравето на съперника си републиканец Доналд Тръмп, който според нея е "здрав като кон".

Джими Кимъл даде на Хилъри Клинтън да отвори консерва с корнишони, за да покаже доброто си здраве, отбелязва Франс прес.

Клинтън каза, че Тръмп може да бъде непредвидим опонент в предстоящите тв дебати между кандидатите за президент.

"Трябва да се готвя за смахнати неща. Мисля да почерпя от опита си в началното училище", пошегува се тя.

Първият от трите дебата е насрочен за 26 септември в щата Ню Йорк.

Доналд Тръмп обаче намекна, че може да не участва във всички тях, въпреки че изостава в социологическите проучвания, а дебатите се гледат от много големи аудитории.