Шестима души бяха застреляни в Калифорния. Сред жертвите са 17-годишна майка и шестмесечното й бебе, които били убити с куршум в главата, предадоха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на местните власти.

Полицията се отзовала на сигнал, след като вчера сутринта били чути много изстрели. Убийството било извършено в земеделски район по средата на пътя между Лос Анджелис и Сан Франциско. Две от телата са открити на улицата, а други в дома.

Шерифът на окръг Тулери, в централната част на югозападния американски щат, Майк Будро свърза "ужасяващото масово убийство" с уреждане на сметки между престъпни банди, занимаващи се по-конкретно с наркотрафик. Той обърна внимание, че негови помощници са претърсили същата къща за наркотици едва миналата седмица.

"Ние смятаме, че това е изпращане на послание. Че (убитото) семейство е било взето взето под прицел", каза шериф Будро. Двама заподозрени остават на свобода.

Огнестрелни оръжия са причинили смъртта на около 49 хиляди души в Съединените щати през 2021 г. - средно по над 130 души на ден. Повече от половината от тези хора са посегнали сами на живота си, отбелязва АФП.

Притежаваните от американци огнестрелни оръжия са повече, отколкото е населението на страната. Един на всеки трима пълнолетни жители на САЩ има поне едно оръжие, а почти всеки втори живее в домакинство с оръжие.