В знак на протест гърци блокираха със селскостопанска техника пътя към строящ се бежански лагер във вътрешността на страната. Междувременно, правителството спешно прехвърля мигранти от егейските острови към Северна Гърция, съобщи БНР.

Тежка селскостопанска техника поставиха жителите на село Каравомило, намиращо се до град Стилида, на пътя към изграждащ се нов бежански лагер. Хората дежурят денонощно на пътя и са категорични, че няма да допуснат настаняване на мигранти в района.

Протестиращите заявиха за медиите, че се издържат от туризъм и не желаят мигранти. Кметът на Стилида Вергиния Стергио свика извънредно заседание на местната власт и ще протестират срещу правителството, което взема решения, без да ги съгласува с жителите в района.

Хората не вярват, че мигрантите ще се настанят временно, както обяви правителството.

"Не желаем да се превърнем във втори вариант на Мория", гласи текстът на плакат, поставен от възмутените жители, визирайки ситуацията на остров Лесбос.

По спешност до град Стилида превръщат бивша военна база в лагер, за да поемат мигранти от гръцките острови в Егейско море. Преди ден други 1500 мигранти от Лесбос ги настаниха в лагер до град Килкис,

Северна Гърция, където също имаше протести на жителите. Правителството взе извънредни мерки, защото в мигрантския лагер в Мория в момента се намират над 10 000 души, при капацитет за 3000.