Известна турска актриса е била задържана заедно с приятеля си, който наранил с нож над десет души, сред които полицаи, при свада в хотелски ресторант в Истанбул, предаде турската частна телевизия НТВ.

Айшегюл Чънар била заедно с приятеля си Фуркан Чалъкоглу в ресторант в квартал Бейоглу, но внезапно между двамата се разразил спор. Когато караницата се задълбочила, персоналът се опитал да се намеси, но Чалъкоглу извадил нож, с който ранил петима души.

На мястото били изпратени полицейски и медицински екипи. Гаджето на актрисата обаче се нахвърлило и върху полицаите с ножа, при което пострадали седем служители на реда. В разтърваването се включили и специални части на полицията, които са обезвредили агресивния мъж. Няма опасност за живота на пострадалите, чиито наранявания се преценяват като леки.

Както Фуркан Чалъкоглу, така и Айшегюл Чънар са били отведени в полицейския участък, за да дадат показания. На влизане в полицията актрисата заяви, че са били нападнати, но нападателят е избягал.

НТВ напомня, че Чънар бе задържана от полицията и през март, когато в автомобила й са били намерени наркотици.

Актрисата е позната най-вече с ролята си на Лила от сериала "Забранената ябълка", който скоро ще започне да се излъчва и в България под името "Опасно изкушение".