От съда в Марсилия заявиха, че присъдите трябва да изпратят сигнал до хулиганите да спазват правилата по време на шампионата във Франция, предаде БТА.

Французин пък получи 2-годишна присъда заради участието си в безредиците в събота. 29-годишният Давид Палмери ще лежи в затвора 12 месеца, а другите 12 месеца от санкцията е условна.

Гражданин на Австрия път получи петмесечна ефективна присъда.

Един британски гражданин е осъден на един месец условно, а всички чужденци имат забрана да посещават Франция за срок от две години.

Селекционерът на Русия Леонид Слуцкий и футболистите на националния отбор призоваха феновете да се държат коректно и да не нарушават правилата за поведение по стадионите и на обществените места по време на Евро 2016 във Франция, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

В неделя УЕФА предупреди Русия и Англия, че отборите на двете страни могат да бъдат отстранени от участие на европейските футболни финали при повторен случай на безредици от феновете им.

"Ние се обръщаме към всички руски фенове на футбола, които планират да посетят мачовете в Лил и Тулуза, с молба - дръжте се коректно, спазвайте правилата за поведение на стадионите и обществените места. За международните футболни организации е много важно да се гарантира, че в бъдеще от страна на феновете няма да има никакви проблеми", се казва в изявлението на руския отбор.

Всичко за Евро 2016 четете
тук