Четирима работници са загинали при взрив във водноелектрическа централа близо до Болоня, предаде АНСА, позовавайки се на местната префектура.

Петима души са ранени в инцидента. Трима работници са в неизвестност, според актуализирани данни. Други трима работници са невредими след инцидента.

Експлозията е станала около 15:00 ч. местно време в електроцентралата на езерото Сувиана.

Засегнатата от инцидента централа е експлоатирана от енергийната група ЕНЕЛ, допълва Франс прес, цитирана от БТА. Обектът се намира до градчето Камуняно.

В съобщение на компанията се казва, че се е разразил и пожар, засегнал трансформатор в централата. Компанията е взела мерки за извеждане на персонала от обекта.

Язовирната стена на централата не е била засегната, но производството на електроенергия е спряно. Това няма да засегне електроснабдяването на местно и национално ниво, казват от компанията.

Калоджеро Туртуричи, представител на местните пожарникари, заяви, че засега не може да се каже какви са причините за инцидента. Помещенията, в които е станал взривът, са частично наводнени и пълни с дим и вътре не може да се влезе на този етап.

Премиерът на Италия Джорджа Мелони и вицепремиерът Антонио Таяни казаха, че следят с безпокойство ситуацията.