Собственикът на магазина в калифорнийския град Алтадена Джоузеф Чахайед, продал печелившия билет за рекордните 2,04 милиарда долара от лотарията "Пауърбол", получи чек за 1 милион долара, предадоха световните агенции. Мъжът заяви с усмивка, че обича да продава лотарийни билети, а сега дори още повече. 

Чахайед, който е дядо на 10 внуци, е пристигнал в САЩ от Сирия през 80-те години на миналия век. Той сподели, че е бил много развълнуван, когато е разбрал, че късметлията, спечелил голямата награда, след като при последните 40 тегления никой не успя да познае печелившата комбинация, е купил билета си точно от него. Магазинерът обаче бе категоричен, че спечеленият бонус няма да промени работните му навици. Както всеки ден той отново е в магазина си в 6 часа сутринта.

Джоузеф Чахайед каза, че не знае кой си е купил билета, но се надява да е местен жител. За собствените си планове относно получения чек за 1 милион долара, сириецът обясни, че ще помогне на децата си. 

"Синът и снаха ми очакват бебе след два месеца. Ще му организираме прекрасно посрещане", допълни щастливият дядо.

Предишният рекорд за джакпот в играта "Пауърбол" бе поставен през 2016 г., когато трима притежатели на билети от Калифорния, Флорида и Тенеси си поделиха голямата награда от 1,59 милиарда долара.