Топлата вода на голяма част от столицата ще бъде възстановена още днес. Това става възможно, след като извънредният ремонт на преносен газопровод DN 700 в участъка от линеен кранов възел "Горни Богров" до очистно съоръжение "Нови Искър" приключи по-рано от предвидения срок, съобщиха от "Булгартрансгаз".

След 16.00 часа днес ще бъде възстановен преносът на природен газ по направление София-Перник.

В периода от 08.00 часа на 10 октомври /неделя/ до 08.00 часа на 12 октомври /вторник/ "Булгартрансгаз" ЕАД трябваше да извърши извънреден ремонт на преносния газопровод. Ремонтът се наложи заради подготовката и осигуряването на максимална степен на надеждност на националната газопреносна система за есенно-зимния сезон.

По този начин ще бъде дадена възможност на "Топлофикация София" да възстанови в по-кратък срок топлоподаването към своите клиенти, допълват от "Булгартрансгаз".

Междувременно Топлофикация София" ЕАД започна поетапното общо пускане на отоплението в столицата, което ще приключи до края на седмицата. Радиаторите загряха вчера при абонатите на ТЕЦ "Изток", които не бяха включени в извънредния ремонт на "Булгартрасгаз".

Преди пускането на отоплението е важно клиентите да приключат всички ремонти по вътрешните инсталации и да ги запълнят, ако са източени. Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, се посочва в съобщението. От дружеството напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите, за да се избегне допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела.