Прокуратурата задържа за срок до 72 часа мъжа, наръгал бездомно куче.

Д.Д., на 40 години, е обвинен в това, че на 20.11.2020 г. около 8:30 ч. пред денонощен магазин в жк "Надежда" е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил трайно увреждане.

Мъжът е намушкал с нож обикновено непородисто куче и деянието е извършено на публично място.

В хода на разследването на 20 ноември в жилището на обвиняемия в жк "Надежда" са извършени претърсване и изземване, при които са намерени и иззети оръжия и боеприпаси, за които обвиняемият не притежавал разрешително.

На Д.Д. е повдигнато обвинение и за това, че на горепосочената дата и място, е държал огнестрелно оръжие - 2 броя пушки с болтов механизъм и боеприпаси - 27 броя патрони, без да има за това надлежно разрешение съгласно Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия.

Обвиняемият е осъждан. Престъпленията, за които на Д.Д. са повдигнати обвинения, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителя, дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа.

Предстои днес да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо него.