Традиционният благотворителен футболен турнир за дами-любители в подкрепа на Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ ще се проведе на 4 юли в спортния комплекс "Грийнспорт" във ВТУ "Тодор Каблешков" в София, съобщиха организаторите от фен клуба на Арсенал в България (ASCB).

Инициативата е за трета поредна година, като сега турнирът ще се състои в по-ограничен формат съобразно мерките, свързани с ограничаване на разпространението на COVID-19.

Въпреки това в благотворителната инициатива ще се включат нови попълнения, както и миналогодишните победители от “PwC България”.

Въпреки ситуацията с COVID-19, която не ни позволи да проведем турнира през май, решихме да попитаме момичетата от отборите участници дали все пак биха искали да осъществим инициативата преди есента, и всички те са много ентусиазирани. Това ни дава увереност и ни зарежда с много енергия да продължаваме да развиваме дамския турнир, да го превърнем в традиционен всяка година и да увеличаваме броя на участниците и мащаба на мероприятието. Надяваме се догодина, когато вече всичко би трябвало да е наред, да се включат повече участници, като още отсега имаме заявка за участие от чуждестранен отбор”, заявиха организаторите.

Тази година събраните средства от турнира отново ще бъдат насочени към спонсориране на участието на български деца в Световните детски игри за победители, които ще се проведат в Москва.

Вече шеста поредна година Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ осъществява мечтата на млади хора, спечелили битката с болестта, да участват в провеждането на съзтезанията.

За този период българчетата спечелиха над 50 медала в съревнование с участници от цял свят в различни спортни дисциплини.