На официална онлайн церемония се състоя връчването на наградите на авторитетния международен конкурс за иновации в потребителския сектор - "Избран продукт на годината". BILLA България завоюва първо място и получи отличие в категория "Приложения и програми за лоялност" благодарение на нововъведените дигитални функции и предимства при пазаруване, които приложението BILLA App дава спрямо индивидуалните потребителски навици на ползвателя си.

Конкурсът се организира за пета поредна година, а победителите в категориите се излъчват чрез независимо национално представително проучване, реализирано за България от авторитетна изследователска агенция Nielsen International сред 2000 респонденти, следвайки уникалната методология на програмата.

снимка: BILLA България

Отличеният продукт BILLA App представлява дигитализиране на вече съществуващата програма за лоялност - BILLA Card. С нов, модерен и интересен начин за ползване, достъпен чрез сваляне на безплатно мобилно приложение, BILLA App се използва бързо и лесно през телефон, без да е необходимо притежанието на пластика. На база индивидуалното си търсене, всеки един клиент получава специални оферти на любими продукти, множество допълнителни и полезни функции като списък за пазаруване, персонални ваучери за отстъпки, както и 10% отстъпка за рождения си ден.

"Изключително сме щастливи да получим това толкова високо отличие след една трудна и предизвикателна за всички нас година. Това е признание не само за успешното дигитално развитие на BILLA, но и за всички, които работиха неуморно и продължават да избират нашите продукти. Благодарим за доверието на всички наши клиенти и партньори. Тази награда е обещание, че ще продължаваме да се развиваме, за да бъдем модерна и клиентски ориентирана компания", коментира Норберт Мисбрандт, изпълнителен директор на BILLA България.

В конкурсът "Продукт на годината" могат да участват продукти и услуги, лансирани на българския пазар през последните 18 месеца. Те трябва да демонстрират иновации, свързани с функция, дизайн, опаковка, състав и др. Във всяка отделна категория Победителят е само един и той получава ексклузивно лиценза на наградата и възможността да използва разпознаваемото червено лого неограничено в своите маркетингови и публични комуникации на продукта или услугата за една година.

*Материалът е предоставен от BILLA България