По данни на ЦИК, при 99,95% обработени протоколи, за "Атака" са гласували 4,52%
от избирателите и така ще имат около 11 депутати, въпреки че до последно повечето социолози прогнозираха, че партията ще остане под чертата.

"Ние сме трета сила като партия, а всички останали имат резултат под 2%, защото са коалиции от няколко формации", заяви лидерът на националистите, цитиран от БГНЕС.

Още вчера след изборния ден той изчисли, че всъщност в парламента влизат не 8, а близо 50 партии - ГЕРБ е коалиция от 4 партии, БСП – от 13 партии, Реформаторите – 7 партии, Патриотичният фронт – 14 партии, ББЦ – 6 партии. По думите му, ако се разделят процентите, излизат по половин процент на партия, така че никоя от тях не го биела. Единствените чисти партии са „Атака”, АБВ и ДПС, подчерта националистът.

Днес той определи резултата на "Атака" като победа и сравни българския политически пейзаж с улица от Амстердам, "където жени от витрините се предлагат" и попита - това ли са политическите лидери в България.

"ДПС, РБ и Патриотичния фронт ще подкрепят ГЕРБ, но няма да участват в коалиция. Виждам предвидимо управление. Може да се предвиди, че токът ще стане по-скъп, а животът - по-лош", подчерта Сидеров.

Според него решението на сегашната ситуация е да има отново избори, защото те са нормален процес и няма нищо лошо да се повтарят. По думите му в момента българите били прекалено изманипулирани, за да се освестят и да вземат правилно решение. Според него някой ден българите щели да се осъзнаят, а "Атака" да управлява.

"Получи се една такава мантра в момента, че като че ли в името на някакво си правителство сме готови вече да живеем още 20 години мизерно, лошо, на дъното на Европа и да казваме няма как, защото виждате ли сега пъстър парламент просто. Дайте някакво правителство да направим, защото иначе светът свършва. Какво му свършва на света? Ще се ходи пак на избори. Политическата безизходица води до нови, нови и нови избори докато не се наместят нещата", категоричен бе той.

По повод коментарите на други партии, че е необходима стабилност, а не нови избори, той попита каква стабилност могат да предложат тези, които говорят за нея - милионери, за които доходите не са проблем. Хората трябва да спрат да избират едни и същи циници" добави националистът.

Той бил готов да участва в разговори за управлението на страната, но само ако важните въпроси за страната бъдат подредени в градация, цитира го БТА.
Сидеров обяви, че приоритетите на "Атака" са повишаване доходите на хората и увеличаване на пенсиите.

Той добави, че 
ако участва в правителство или е премиер веднага ще спре санкциите за Русия, а служебния кабинет определи като "супер зловреден".

По-рано от ГЕРБ обявиха ще опитат да съставят кабинет на малцинството с лидер Бойко Борисов. Ще разговарят с всички останали партии, първо с БСП, но за подкрепа на секторни политики и ако някой им извива - ще се стигне до нови избори около Коледа.

АНКЕТА: С кого да се коалира ГЕРБ?