Заместник-председателят на ГЕРБ съобщи, че парите, които трябва да бъдат похарчени по заграждения по българо-турската граница, няма да бъдат усвоени по законен начин, а непрозрачно, без да бъде постигнат необходимият ефект.

Бившият вътрешен министър постави под съмнение ефекта от издигането на 30 км стена на 274 километровата ни граница с Турция и каза, че ако е бил още на поста си, нямало да губи ценно време.

Засилва се битовата престъпност

Цветанов каза още, че има укрити данни за ръст на битовата престъпност заради факта, че полицаите са командировани или в столицата да пазят правителството, или на границата да пазят от нелегални емигранти. Това е създало голям дефицит в районите, където има нужда от засилено полицейско присъствие. Той предположи, че на месец държавата харчи 2 млн. лв. за командировъчни за полицаи, но това е, защото управляващите се интересуват единствено от това как да запазят властта и това е единствената им цел на всяка цена.

"Репресиите продължават"

Цветанов отчете, че репресиите срещу него и Бойко Борисов продължават. Той каза, че кметовете в Бургаско, с които се срещнал, изразили безпокойство от развитието на събитията около двамата лидери напоследък.

"Очаквам четвърто обвинение, нека бъде изненада", каза пред журналисти в Пловдив Цветан Цветанов, който откри Кръгла маса за образованието на актива на ГЕРБ.

Той уточни, че репресиите били единственият начин да бъдат уязвени силните фигури ва ГЕРБ. Цветанов предупреди членовете на партията да не се поддават на политически натиск.

Коалиция с Реформаторския блок след изборите

Според него, за да противодейства на популистките действия на БСП и ДПС, е необходимо в следващия парламент ГЕРБ, заедно с център-дясно партиите-членки на ЕНП, да върне европейската перспектива пред България.

 Цветан Цветанов коментира, че коалиция с БСП и ДПС е напълно неприемлива. Трябва да се търсят съмишленици в дясно и по-скоро в редиците на Реформаторския блок, посочи той.

Заместникът на Борисов обаче уточни, че досега партията винаги се е явявала самостоятелно на избори и отново ще направи същото.

Според него ГЕРБ е единственият силен противник на днешните управляващи.