"Ако исках да крия имоти и доходи, нямаше да го направя по този прозрачен начин", заяви пред журналисти във Велико Търново зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов по повод скандала с луксозното жилище с ВИП асансьор, което си е купил на преференциални цени.

Събитията от последните дни той определи като компроматна война и прогнозира, че тя ще продължи по време на цялата кампания за европейските избори, която започва през април.

"Премиерът е прав в това да се ядоса, защото да се правят подобни компромати обслужва само предстоящата европейска кампания. Самият факт, че се случва в навечерието на евровота, самият факт, че това се обслужва от политическите кръгове, го доказва. Тук, разбира се, трябва да сложим и флагове на компроматната война, която ще се води на предстоящата кампания и от президента Радев, който вчера направи изказване, което не знам защо и по какъв начин бяха изложени виждания само за това дали и как един единствен човек е нарушил закона", допълни Цветанов, цитиран от "Фокус".

Вчера Румен Радев заяви, че няма как назначената от Цветанов КПКОНПИ да извърши обективна проверка по случая.

"Когато говорим за правова държава и законности, аз мога да кажа, че няма нещо, от което да се срамувам за нещо, което съм вършил през всички тези години. Напълно съм убеден, че няма нищо незаконно около моите имоти. Плащанията са направени по банков път, всичко е прозрачно. Сделката е публична, минала е и през агенцията по вписванията. Ако имам нещо да крия - щеше ли всичко да бъде толкова прозрачно?", подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов подчерта, че е изпълнил дълга си, спазвайки законите на България. И призова и всички, които го нападат, да се замислят дали ще се извинят, когато проверките приключат и бъде доказано, че няма нарушения от негова страна.