"Като се прибера, ще събера колегите и ще преценим, ако има такова нещо, ще си понесат последствията", това заяви премиерът Бойко  Борисов по повод скандала с новите апартаменти на Цветан Цветанов и Цецка Цачева.

"Ние нашите последствия ще си ги понесем, дали ще е петно, дали белег. Тази партия съм я създал, за да се бори с корупцията, да се бори с корупцията на комунистите вече столетия. И тя, благодарение на българския народ, им нанесе толкова удари във всички избори, колкото няма в цялата история. Как ще оневиним БСП за лагерите? Те не са се отказали от историята. Националните катастрофи, съсипването на икономиката, банки? Да коментирам закона на БСП, който си приеха като си тръгваше Тройната коалиция - всичките им корупционни сделки да отпаднат, да не им се търси отговорност. Ако ГЕРБ са приели закон в парламента, с който облагодетелства някой, законът изчезва, ако има лобизъм, ще го поправим, лично се ангажирам парламентарната група да вкара контразакон, който да го отрегулира", каза още премиерът пред журналисти в Брюксел, където участва в сесията на Европейския съвет за Брекзит.

Той имаше предвид информацията, че компанията "Артекс" от която висши членове на ГЕРБ са си купили ВИП жилищата, са построили друга емблематична сграда 34-етажната сграда "Златен век" в столичния квартал "Лозенец". По сигнал на инициативен комитет "Лозенец" строителството й е незаконно, защото срокът за валидност на разрешението за строеж е бил изтекъл. Разрешението е издадено още през2007 г., като по закон важи 5 години и може еднократно да се поднови за още 5. Подновяването е станало факт на 19 ноември 2012 г. и документът би следвало да е с изтекъл срок към 19 ноември 2017 г. В началото на 2017 г. обаче, в Закона за устройство на територията се промъкват на второ четене поправки, които се оказват решаващи за фирмата. Според промените в ЗУТ при строежи втора категория, какъвто е на хартия "Златен век", срокът за изтичане на разрешителните вече става 10 години от датата на започване на строителството. Така не е имало пречка за строежа на "Златен век".

"Имах с всичките разговори по телефона, обясняват ми, че всичко е законно. Върнете и закона, който приеха борците срещу корупцията - да го видим, да го почетем малко - той звучи като виц. Аз като се огледах в Брюксел - толкова високи сгради има. Трябва да има дебат - хубаво ли е да има високи сгради. До 5 етажа, до 3 етажа... Искат колиби - колиби,  глас народен, глас божи. Всеки си харесва някъде и отива и се пазари, ако това е нарушение, тези фирми да ги затворят. Това са големи фирми, с добро строителство, поне от това, което знам. Да ги затворим и да си върнем "Жилфонд", панелките и да приключиме. Какво да кажа? Къде да живеят? Да направим като Китай един град, където да живеят съдиите, прокурорите - може и така. Понеже виждам с каква жлъч атакувате ГЕРБ, ви върнах назад, за да видите какво са правили другите. А ние, ако сме сгрешили, ще се поправим", категоричен бе премиерът, който още вчера се закани много внимателно да провери сделките с въпросните луксозни жилища на преференциални цени.

По повод комуникацията с президента Румен Радев, той каза:

"Аз лично съм ходил при президента да му докладвам и за терористичните актове, и за това, което правим в икономиката. Лично аз - два пъти, да, не го шумим, защото е война".

"1000 дни не стигнаха, а в същото време имаме готов договор. Имаме папка с решения, 98% нещата са договорени", така пък Бойко Борисов сделката за Брекзит между Лондон и ЕС, след като последното решение беше 12 април да е новият 29 март.