"Оказа се, че гласоподавателите на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", всъщност са гласували да бъде пазен, обгрижван и защитаван Бойко Борисов. Невероятно, но факт." Това коментира лидерът на ИТН Слави Трифонов във фейсбук гласуването за запазването на имунитета на Бойко Борисов. 

Предложението за такава точка да се вкара в дневния ред на парламента беше внесено от БСП. Повод за него е делото "Барселонагейт", по което има подозрения за връзка на Борисов със схема за пране на пари.

Предложението беше отхвърлено с гласовете на ГЕРБ (59) и ДПС (9), които гласуваха "против", и на "Продължаваме промяната-Демократична България" (ПП-ДБ) (52), които гласуваха "въздържал се".

"За" обсъждането на имунитета на Борисов гласуваха от "Възраждане" (37 гласа), БСП (22), ИТН (10), един от депутатите на ГЕРБ-СДС, един от ПП-ДБ и независимият Радостин Василев.

По повод на това ето какво написа Слави Трифонов: 

"Животът е странен и многообразен. И понякога много ни изненадва. Може да се каже, че днес в политическия живот на България имаше такава изненада.

Оказа се, че гласоподавателите на "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", всъщност са гласували да бъде пазен, обгрижван и защитаван Бойко Борисов. Невероятно, но факт.

Днес депутатите на ПП-ДБ гласуваха заедно с депутатите на ГЕРБ да бъде запазен имунитета на Бойко Борисов.

Я да го кажа още веднъж:

Всички, които са гласували за "Продължаваме Промяната" и "Демократична България", всъщност са гласували за Бойко Борисов.

Бойко Борисов сега е коалиционен партньор на ПП и ДБ, те заедно си разпределят порциите от властта, заедно управляват и се пазят взаимно. Сигурно им е много приятно на тия, които са гласували за ПП и ДБ. Всъщност, аз откъде да знам. Може пък наистина да им е приятно. Никой не знае какво чувства друг човек. Чувствата са интимна работа, а и те в оня запис нали така го казаха...

И ще си позволя да направя една прогноза. За целта, трябва да се обърна към ПП и ДБ:

Вие пазите Бойко Борисов, но той ще ви изяде. Просто такава му е природата. И единствените излъгани и разочаровани ще останат хората, гласували за вас..."