Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов не спести образен език и метафори, за да обобщи ситуацията в прокуратурата и на политическото поприще след свалянето на Иван Гешев и избора на Борислав Сарафов за изпълняващ длъжността главен прокурор. Сарафов отиде в кабинета на четвъртия етаж на Съдебната палата, след като прокурорската колегия го избра за заместник на Гешев на свое заседание по-рано днес.  

"И каква стана тя?!

Сега Сарафов е главен прокурор.

И какво се промени?", попита Трифонов в пост във Фейсбук. 

Той се обръща към ПП-ДБ с констатацията, че са били използвани от ГЕРБ да изперат Бойко Борисов, който може във всеки един момент да ги свали от власт.

"Вие от Продължаваме промяната и Демократична България сте големи лавандули. Бяхте използвани, за да изперете Бойко Борисов и да премахнете основната заплаха срещу него. Вярно, сега имате власт, но Бойко Борисов може да ви я вземе, когато си поиска", отбелязва лидерът на ИТН.

По думите му Бойко Борисов "сега ще ви изнудва, ще ви заплашва и ще ви свали, когато сам си реши. Тоест, той ви употреби, както си пожела! И вие в неговите очи доказахте, че сте абсолютни аматьори. Щеше да ми е много забавно, ако не беше тъжно", прави заключението Трифонов.

"Я ми кажете кой сега направи услуга на мафията? Вие, бе, да - вие!", упреква той ПП и ДБ. И обобщава, че не е трябвало да избират да се занимават с политика.

"Трябва да работите нещо друго. А Христо Иванов се оказа Снежанка в ръцете на "Осемте джуджета". Това разбира се е филм за възрастни", иронизира ситуацията Слави Трифонов.

Бившият му съпартиец Радостин Василев, който първо напусна ИТН, а после и ПП, зае неговата позиция, макар в политиката да са опоненти.

"България официално е гангстерският рай на Бойко Борисов и Пеевски. Мафията подмени Гешев с нов, "добър" и послушен Гешев. Новият, временно изпълняващ длъжността, е Борислав Боби Сарафов. Подмяната е факт. Главният прокурор ще си остане главен адвокат на мафията. Да замениш Гешев със Сарафов е като да те свалят от въжето, за да ти отрежат главата", коментира Василев в профила си.

"Ортакът на Пепи еврото от "Осемте джуджета" е най-големият възможен срам за прокуратурата. Сега лицето Борислав Сарафов ще прикрие "Барселонагейт", пачките, кюлчетата, сметките, изобщо всички престъпления на Бойко Борисов, после ще "изпере" и цялата престъпна клоака в НС", написа още Радостин Василев. И припомни, че точно на тази дата през 2022 г. "Кирил Петков обеща на гражданите, че никога няма да се прегърне с мафията ГЕРБ-ДПС-"Възраждане" и ИТН, защото те са един бранд". "Една година по-късно, Кирил Петков заедно с ПП-ДБ предадоха България на мафията", заключи Василев.