Проверени са близо 10 000 души, като са установени различни нарушения, сред които са намерени и иззети 90 литра алкохол без акцизен бандерол, съобщи за „Фокус” Цветелина Рандева, говорител на ОДМВР - Бургас.

„Много са случаите на бързи полицейски производства за водачи, които шофират след употреба на алкохол или упойващи, или наркотични вещества. Важното е обаче, че няма фрапиращи случаи, които да нарушат по някакъв начин спокойствието и сигурността на почиващите в к.к. Слънчев бряг, както и на персонала, който обслужва хотелските комплекси в най-големия по рода си курортен комплекс в България“, каза Рандева.

Точни данни за санкционираните нарушители до момента не могат да се дадат, тъй като на част от случаите са образувани полицейски преписки, бързи полицейски производства, както и досъдебни производства, обясни говорителят на МВР в Бургас.

Прокурорът ще преценява каква да е санкцията за всеки от случаите и дали е възможно да се мине с по-леко наказание - глоба за съответния нарушител.

Униформени полицаи ще дежурят на всеки вход и изход към курорта. Те ще проверяват потоците от моторни-превозни средства и хора, които влизат в курортния комплекс. Ще се следи кой какво вкарва, какъв е произходът на стоките, имат ли платени данъци, акцизи и т.н., обявиха преди месец от МВР, като анонсираха специален режим в Слънчев бряг. Това стана след стрелбата в заведение от курорта.

Вчера "Съюзът на собствениците“ в Слънчев бряг излезе с изявление, че не одобрява начина, по който се извършват проверките в курорта.

Председателят на Съюза Елена Иванова призова полицията, "да бъде по-дискретна"... "Не могат да бъдат с жилетки, автомати "Калашници", въоръжени до зъби. Това се наблюдава от туристите и все едно сме някакъв военен лагер", каза тя.

Последният сериозен инцидент в курорта бе побоят, извършен от петима гардове над 22-годишен турист в дискотека "Вижън" в Слънчев бряг около 4 часа сутринта в неделя.