Това стана след като осем представители на протестиращите се срещнаха с Дянков в късния следобед. Срещата бе в отговор на тяхно писмо, депозирано в министерството.
Спазвайки написаното в писмото, в 18 часа около 400 служители на митниците за втори пореден ден излязоха на протест пред финансовото министерство.

Половин час по-късно Симеон Дянков се срещна с техните представители.  Преди това министърът бе определил срещата да се определи час по-рано, но това не стана.

Дянков не излезе при протестиращите да съобщи своето предложение. Това направи един от членовете на инициативния комитет, присъствал на срещата. 

Резултатът, който може да обявим сега, е, че министърът е готов да създадем експертна група, която да обсъжда предложението за деконцентрацията, заяви Стефан Стефанов. Групата ще бъде съставена от експерти на двете страни в диспута и ще излезе с доклад относно ползите и негативите от преместването на агенцията, преди предложението да бъде внесено в Министерски съвет и Народното събрание, поясни Стефанов.
"Това, което ни предложи, дали ще приемем, ще решим всички", подчерта той.

По думите на Стефанов до следващия петък трябва да се реши дали служителите на агенцията ще приемат предложението и ако го приемат, кои експерти ще излъчат.  От инициативния комитет обявиха, че разговорите започват утре сутринта и ще се съгласят с всяко решение на служителите.

Стефанов каза още, че Дянков "е обяснил преместването на Централното управление в Русе с идея за облагородяване на района". За рисковете от реформата той не е казал нищо.

Предложението на финансовия министър, както и думите му предадени от Стефанов, че разчита на служителите на митниците, бяха посрещнати с отрицателни възгласи и викове: "Лъже".

Миналата седмица Дянков беше категоричен, че административната реформа ще продължи.
"
Ако някои хора решат, че не искат да са митничари, а да са нещо друго, други хора ще дойдат и ще си свършат добре работата", коментира той.
"Никой не е роден митничар, както никой не е роден чиновник", коментира Дянков. Той изтъкна, че митниците има много работа за тези, които искат да работят и посочи, че на последните обявени конкурси по 100 души са се конкурирали за едно място. Думите му бяха по повод на протестите.

Служителите от Изпълнителна агенция "Морска администрация" в столицата също подкрепят протеста на Централно митническо управление. В отворено писмо те посочват, че с преместването на Агенцията във Варна ще се получи обратен ефект - спиране работата за продължителен период от време, влошаване качеството на дейността и неефективно изразходване на средства от държавния бюджет. Работещите в ИАМА задават въпроса: "това реформа ли е или прикрит опит за узаконяване на масови уволнения на държавни служители на регионален принцип (само от София) под заплаха за принудително изселване".