След скандала на летище Варна, при който според очевидци лидерът на "Атака" е ударил полицай, в социалната мрежа бе създадена група - "Защити Волен Сидеров от поредната провокация".

Пред Съдебната палата имаше засилено полицейско присъствие, полиция бе разположена по бул. "Мария Луиза", ул. "Алабин" и ул. "Позитано". Полицейски кордони осигуряваха свободно влизане до сградата на граждани, които иматха ангажимент в сградата.

Вижте снимки от протестите >>

Привържениците на Сидеров носеха знамена на ПП „Атака” и български флагове и плакат: „Мафията отново удари „Атака”.

Малко преди 13 часа самият Сидеров дойде пред Съдебната палата с обичайната си охрана. Присъстващите започнаха да скандират: „Волен, Волен”.
Лидерът на „Атака” заяви, че се оказва натиск върху прокуратурата, който идвал лично от Джорд Сорос. Сидеров призова Сотир Цацаров да задържа истинските престъпници, защото не той е ограбил България.

Искат да нахранят хищниците, които са отворили големи усти като крокодили и искат да разкъсат Сидеров, посочи той.

Сидеров предупреди, че ще съди медиите, които са написали на първите си страници, че той е ударил полицай, предаде БТА. 

По повод скандала с френския дипломат Стефани Дюмортие пък той заяви, че "госпожата" е обидила България. Не уточни обаче как.

Малко по-късно той научи новината, обявена от прокуратурата - че Цацаров е поискал свалянето на имунитета му.

След протеста Волен Сидеров поведе шествие из улиците на София. То се придвижи по пешеходната част на бул. „Витошка” и стигна до партийната телевизия "Алфа" до площад "Славейков". Лидерът на "Атака" влезе вътре с няколко души.

Междувременно пред Съдебната палата се събраха и протестиращи срещу Волен Сидеров, които освиркваха председателя на "Атака" и настояваха Народното събрание да свали депутатския му имунитет. Сред тях беше и Найо Тицин, който се беше маскирал като Волен Сидеров, и носеше усмирителна риза.

Тицин и останалите протестиращи изпълниха пърформанс, при който скандираха срещу него: "Извини се, бе".

След това те влязоха в Съдебната палата, за да подадат общ сигнал за противообществени прояви на Волен Сидеров и с настояване той да бъде разследван. .

Авторите призоваха още да бъдат предприети и необходимите действия и към "съучаствалите депутати", сред които Деница Гаджева и Десислав Чуколов.

КРЪСТОСАН ОГЪН: Провокация или престъпление на летище Варна?