Президентът Румен Радев направи първи коментар за скандала, който от два дни се вихри около неговия секретар Пламен Узунов.

"Не се занимавам с филмови продукции на ГЕРБ, особено в ден като днешния. Чух всякакви причудливи интерпретации на тази тема, включително и от предишния министър-председател. Явно неговите фантазии извират от опита му за пълнене на шкафчета с евро и злато. Тук случаят очевидно изобщо не е такъв", заяви държавния глава по повод изтеклите видеозаписи от среща на Узунов и бивш митнически шеф. Той направи изявлението след срещата на върха на НАТО.

"Имам надежда, че рано или късно България ще има прокуратура, която да се занимае с истинските престъпления и грабежи. Това е поредната интрига. Вече 5 години аз, моето семейство и съветници сме подложени на непрекъснати атаки. Поръчителят е един, но не мисля да го легитимирам с коментари", заяви Румен Радев.

"Какво има в плика - какво е това", попита президентът по повод кадрите, в които Узунов напуска ресторант с торба, която е получил от свой събеседник. "Това са внушения и манипулации, идват от едно място, с една цел", допълни той.

"Не е укоримо, когато човек се среща с бивш представител на митниците, който 20 години не е в тази система и вероятно няма обществени поръчки. Укоримо е, когато министър-председател разпорежда на действащ шеф на митниците да прикрива престъпления, защото бил обещал някъде - визирам "Ало, Ваньо". Откога връчването на подаръчна торбичка с алкохол или каквото и да е - като подарък - е престъпен състав?!", попита президентът и заключи: "Няма да коментирам ченгеджийски похвати. Срещу президентската институция се работи с ченгеджийски похвати".