"Продължаваме промяната" наеха американски лобисти, които да ни представят в добра светлина оттатък океана.

"В края на миналата година ПП "Продължаваме промяната" сключи договор с една от най-авторитетните лобистки фирми в САЩ, съобщиха на страницата си във Фейсбук от партията тази сутрин.

"Целта на това сътрудничество е да представи положителните страни на България пред политическия елит на Съединените Американски Щати", посочват от ПП.

"Продължаваме промяната" сключи този договор абсолютно прозрачно спазвайки всички законови рамки в България и САЩ. Увеличаване на инвестициите в България, укрепване на добрите отношения на държавно и партийно ниво са важна стъпка за промотиране на българските приоритети във Вашингтон", обясняват от ПП мотива си за наемането на лобисти.

Часове по-рано Bird.bg пръв съобщи новината, като уточни, че договорът между ПП и американските лобисти от фирмата "Manatos & Manatos" (М&М) е сключен в последните дни на декември 2023 г. за сумата от 100 000 долара. От тях половината вече били платени, а втората част ще бъде преведена на 1 февруари.

Според публикацията в сайта на Атанас Чобанов партньор на ПП, нает да лобира, е американската фирма, която през 2017 година е лобирала за "банката на Путин" - VTB. 

"Нейните собственици са финансирали кампанията на сенатора Менендез, който беше хванат с кюлчета и обвинен в корупция", твърди още в публикацията си Чобанов, който публикува и скрийншот документа и регистрацията на страницата на департамента по правосъдие на договора за лобизъм с американската фирма.