ПП нае американски лобисти за положителния ни имидж в САЩ

Договорът с фирмата е подписан в края на декември и е за 100 000 долара, твърди публикация на Bird.bg

Обратно в новината

Коментари - ПП нае американски лобисти за положителния ни имидж в САЩ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

муа-ха-ха.. тия удариха дъното с такива признания... :Д

меки китки

Tva e Bugar,,, Gnusen dupelizec,,,, Strahliv... Nie ne sme s NATO, nie sme zarobeni ot NATO, i ako biahme kazali NE, stiaha da ni napadnat kato Surbite... Daje v Kanada ni se podigravat

Има една позабравена дума, която много подхожда на сегашните ни управляващи - ШАШКЪНИ!

Аз, пък съм фен на Кирил и Асен!

Значи си пепераст ...

Изтече информация каква е първата препоръка на лобистката фирма към ръководството на ПП. България да купи Харвард, и като собственик да може да печата дипломи - документ НОМЕР 1 ще диплома на КирУ ТъпУто че "официално" е завършил Харвард.

Лобизъм , ????? ЗА ПАМПЕРСИ за БЕБЕТО НА ЛЪЖЛИВОТО КИРЕ.

Някой вярва ли че има такава фирма и такъв договор? Ако има тя е регистрирана в офшорна зона и по скоро е близка да КП. Така че приятелите ще си разделят една скромна сума от по....

Тези двамата помияра са за ЗАТВОРА!!!!!! Няма нужда от прошка !!!!! В пандиза и орките да ги обиждат ежедневно !!!! Независимо от ъгъла на парапета !!!!

Това трябва да бъде наказуемо от закона. Имам предвид манипулирането на общественото мнение. Защо наемат хора да лобират? Защо за САЩ? Това просто е недопустимо. Тези плачат за затвор.

Лошо няма. Ама да си плащат от джоба, не от държавните пари

Не ме изоставя усещането, че тези двамата са завършили помощно училище. На кой може да му хрумне подобна идея?

Може, може на тези които смтат да приберат едни пари на данъкоплатците в собствения си джоб.

На Посолството. Само за американско лобиране не бяхме плащали, до сега. Очаквам с интерес какво ще им платим авансово на тройна цена следващия път. Защото и в тази сделка плащаме авансово, пък доставката, когато и както се случи. Така се прави, когато плащането е с държавни пари и комисионна от сделката.

Поредното ненужно харчене на държавни пари.

Сега цяла Америка за нас говори!

По-скоро някой бг бизнесмен си е платил такса да не го включват в списъка магнитски за определено време като е използвал правителството. Все пак да не се споменава български бизнесмен пак е за имидж на страната.А фирмата усвоила парите навярно взима два процента комисионна от всичко така че много умна инвестиция . Киро и Асенчо пращят от акъл особено с чужди пари много велики дела вършат!

От кого тия пари?!? От нас! Друг е въпросът, че такава сума е обидна дори и за джобни на такива компании. Това е все едно да идеш при майстор с издухан двигател, да му хвърлиш пет лева и да кажеш - я го виж сега, и ако стане с врътване на едно болтче го оправи. Няма да стане - майстора ще ти погледне и ще каже - ми ... сложи още три нули отзад и си ти!

През Ноември прие Резолюция за тържествено чествуване на Македонската азбука, история и литература. Ха ха Лобистите на тъпото са стратегическите ни партньори които ни биха як шут. Нали Путин е срещу България бе еввродебили

Не съм фен на Кирчо и Кокорчо, но се оказа, че през последните години Северна Македония е изсипала една торба пари на американски и европейски лобисти, затова всички са на тяхна страна. Така че този път нещо разумно са направили харвардските мошеници.

А бе дебил. В Европарламента е борба на лобита. Ти не знаеш ли? Сега да почваме да изсипваме пари и на германските, френските, холандските и т.н. евродепутати ли?

А мутрафонкова плащаше на нас. Дей киро на кирия сега?

Яко му пари под задника на Киро, затова лично ходи до САЩ да наема лобисти. Май отвън са постъпили уличаващи го сигнали. И май са от самите САЩ...

,,Ако народа ни не е целокупен,той лесно ще бъде купен” ,както са политиците от Сглобката. Ако САЩ поне малко ни уважаваха като нация ,одавна трябваше да премахнат визите. Та коклкото и да даваме пари на зелено за самолетчета,оръжия ,лобисти и им предоставяме воени бази Просто Киро трябва да разбере ,че те ни смятат за слугинаж в изпълнение на геополитическите им интереси.

ПП се оправдаха за лобистките $100 000 от вашия джоб – били за доброто на България… Браво така се прави!!! Радвам се, че не съм сред хората, които чакат на тяхното добруване и в живота на моето семейство абсолютно нищо не зависи от тях. Дебили, заслужавате си управниците.

Румен Радев се превърна в маргинал след промяната на Конституцията!

Кирчо и Кокорчо се осират всеки ден по няколко пъти и им трябва някой да им трие омазаните гъзове. Но защо плащат с държавни пари тези лични нужди? Не е лобиране за България, а за тяхното "управление". Ако се интересуваха от съдбините на България нямаше да я заробват с всяко свое решение и действие. Но те са тук за малко, вече се накрадоха достатъчно и е време да отлетят за някой остров, както планираха. А Кокорчо даже не си е сменил адресната регистрация с българска, защото не вижда смисъл от това за краткото време на престой в родината.

Парашутистите плащат за имидж с нашите пари. Идейно!

Тях няма да ги има...

На ПП–ДБ им пожелавам 2 кинжала, 2 калибъра, 2 искандера, а ако искат да громят противник източния фронт е пред тях, тука си "громят" ватенките на топличко, ама на живо като видят ватенки ще напълнят гащите!

Алоу тавариш от Бирд беге, хубаво си правиш реклама ама не спами с такива дълги постове. Тука се толерират само къси постове с факти от реалисти, както и късите смрадливи партенки на родните друзя. Всичко друго разваля пейзажа.

Е първо е трябвало да наемат лобистка фирма у нас, че сега и игрален филм да направят все ще е трагедия... Жалка картинка, не е за гледане, а продуцентите сме ние...

Плащаме на американци, за да ни харесват. Прибираме боклука на италианци, за да не ни пречат. Прибираме мигрантите на Австрия, за да може тировете на шепа хора да не чакат на границите. Няма по-продажно племе от нас! И не, никога няма да се оправим!

Всичко е добре, но РСМ имат резултати, а България ... да не е пак като самолетната линия София - Скопие. Само се дават милиони държавни пари, за да храним някакви безрезултатни хора. А и 100 000 долара е цена предполагам без други разходи, които ще се покриват защото на днешно време е колкото за 2 годишно банкета (или по американски партита) в посолството, на които и никой няма да дойде.

Дарявай за BIRD и мятай павета в блатото с корумпирани политици и други тарикати. Защо да мятам ли? BIRD.bg е една от малкото специализирани разследващи медии у нас и осветява мащабни корупционни схеми, конфликти на интереси и злоупотреба с власт, в които участват ключови политици, магистрати, бизнесмени. В завладяна държава като България свободните медии имат изключително важна роля и за да останат независими и обективни, се нуждаят от подкрепата на гражданите. Ние се издържаме само от малки дарения от граждани. Изчислили сме, че за да работим като устойчива медия, ни трябват около 240,000 лв. годишно или 20,000 лв. на месец. Тук виждате актуалния брой на нашите регулярни дарители, средната месечна сума на даренията и общата сума, която те са дарили за периода от старта на сайта през септември 2020 г. до днешна дата. Регулярните месечни дарения в размер 10, 20, 50 лв. или друга сума по избор ни дават финансова сигурност и позволяват да планираме дейността си за месеци напред. Освен да “мятате”, можете и да “шамаросвате”. В момента срещу журналистите от BIRD се водят 10 дела SLAPP известни като “дела-шамари”. Помогнете ни за съдебните разходи, които никак не са малки. Всяко Ваше дарение за конкретно “дело-шамар” е “шамар” срещу шамаросващите, които разполагат с огромни пари срещу нашите скромни финансови възможности. Дълбоко благодарни сме за всяка подкрепа! Всеки месец Веднъж В отбор Крипто Шамаросай Ние се издържаме само от малки дарения от граждани. Изчислили сме, че за да работим като устойчива медия, ни трябват около 240,000 лв. годишно или 20,000 лв. на месец. Тук виждате актуалния брой на нашите регулярни дарители, средната месечна сума на даренията и общата сума, която те са дарили за периода от старта на сайта през септември 2020 г. до днешна дата. Регулярните месечни дарения в размер 10, 20, 50 лв. или друга сума по избор ни дават финансова сигурност и позволяват да планираме дейността си за месеци напред. До момента нашите активни редовни дарители осигуряват 6639.06 € месечно. Нашата цел е дарителите да станат 1,000.

BIRD е свързана с левичарските секти и кръговете около прокопи. В никакъв случай не им дарявайте пари. аз веднъж дарих на бивол и още ме е яд

пп-тата платили 100К от партийната касичка? Ми ок, имали, дали... Обаче ако са държавни пари дръпнати от някое министерство, мммм, като какви са им предоставени? Партиите могат да дърпат пари "прозрачно" за техни си проекти? Нещо не се връзва.

Да бяха ги дали парите на българските училища в Щатите ефекта щеше да е по-голям в дългосрочен план.

Чобанов е луд за връзване.

Пише, че е за увеличаване на инвестициите в България и т.н.. Защо не кажете нещо и за положителната страна на нещата?

Просто това е законен начин едни хора да получат комисион от други хора. За положителния имидж явно ХарварД не стига...

А за това щога ще има статия? https://nv.ua/ukr/ukraine/politics/mobilizaciya-pershiy-rozglyad-zakonlproekta-pro-zmini-poziciya-zaluzhnogo-i-deputativ-novini-ukrajini-50381520.html «Залужний був жорстко проти» Залужни пред Радата.. Кави депутатите на фронта, за да има с кого да воюва..

В разгара на войната руски олигарси са изпрали милиони през българска фирма Месец след като Русия започна агресията срещу Украйна и срещу режима в Кремъл заваляха международни санкции, офшорка на двама руски олигарси – Александър Абрамов и Александър Фролов, е купила малка българска фирма за 5,5 милиона евро: Единственият актив на българската компания е терен на остров Миконос, Гърция, който е оценен на 600 € на кв.м. или пет пъти по-скъпо от пазарните цени. Преди сделката българската фирма е била собственост на същите руснаци, но през друга офшорка и подставени лица. Това става ясно от документи на международното журналистическо разследване “Поверително от Кипър” (Cyprus Confidential). Разследването на ICIJ и 68 медийни партньори от цял свят разкрива как чуждестранни капитали са текли към малката европейска страна и са подхранвали процъфтяващата индустрия за финансови тайни. Особено важна е ролята на Кипър в трафика на руско богатство и заобикалянето на санкции. Индустриални магнати от голямо значение за Путин Руските милиардери Александър Абрамов и Александър Фролов са считани за близки до Роман Абрамович. Произходът на богатството им е индустриалната империя Evraz, производител на стомана и минен гигант, който произвежда 97% от метала за железопътната инфраструктура в Русия. Абрамов и Фролов влагат парите си в глобално инвестиционно фирмено портфолио, контролирано чрез непрозрачна мрежа от офшорни фирми. Двамата попаднаха в санкционния списък на Великобритания на 2 ноември 2022 г. заради “тяхното участие в сектори, които са от голямо значение за военната машина на Путин”. Те са също така в санкционните списъци на Украйна, Австралия и Нова Зеландия. До момента Фролов и Абрамов не са обект на американски или европейски санкции. Няколко месеца преди да бъдат удостоени с британски санкции и веднага след началото на войната Абрамов и Фролов започват да местят активите си с помощта на PwC Cyprus. Разследването “Поверително от Кипър” (Cyprus Confidential) установи, че местният клон на глобалната одиторска кантора е предоставял услуги на 55 (от 71) кипърски фирми и 5 (от 7) кипърски тръста, контролирани или притежавани от Абрамов и Фролов, както и две фирми, базирани на Британските Вирджински острови. Александър Абрамов и Александър Фролов, бивши шефове на Evraz PLC, свързани със 71 фирми и 7 тръста в документите “Поверително от Кипър” Две от тези фирми Nabile Company LTD и Grayalfa Holdings LTD са свързани с България и чрез тях са изпрани 5,5 милиона евро, показват данните, с които репортерите се запознаха. Инвеститори от Петрич в Миконос Фирмата “ДРД Инвест” ЕООД е регистрирана през септември 2018 г. от Радослав Трендов, собственик на счетоводна кантора в Петрич на ул. Свобода 3. Той внася уставния капитал от 585 000 лв. На 12 март 2019 г. фирмата е продадена за същата сума на Димитриос Космас Финтирикос. Няколко дни по-късно “ДРД Инвест” е преименувана на “ФЛФ Инвест”. Финтирикос е гръцки гражданин, пребиваващ в Петрич. Името му се открива в десетки български фирми, с адрес за кореспонденция на ул. Свобода 3 в Петрич. На 5 април 2019 г. “ФЛФ Инвест” придобива два парцела на о-в Миконос с обща площ 9 204 кв.м. Сделката е изповядана при нотариус Kalliopi Haritou с нотариални актове No. 8.153 и No. 8.154. На 12 април Финтирикос вдига капитала на фирмата, който става 1 085 000 лв. BIRD не разполага с нотариалния акт, от който да се види цената на имотите, на които може да се строи. Но в ГФО на фирмата за 2019 г. се появяват дълготрайни активи на стойност 1 025 000 лв., а “ФЛФ Инвест” не е придобивала други имоти в България. На 22 октомври 2021 г. кипърската фирма Nabile Company Ltd. придобива 45% от дяловете във “ФЛФ Инвест” срещу сумата от 380 500 евро. Пълномощник на Nabile е Георги Трендов, роднина на Радослав Трендов. На 24 март 2022 г., точно месец след началото на руската агресия в Украйна, Димитриос Финтирикос и Nabile Company Ltd. продават дяловете си на кипърската фирма Grayalfa Holdings Ltd. за 5 500 000 евро. За осъществяване на сделката Финтирикос и Nabile са упълномощили друг петричанин Христо Трендов, а Grayalfa ползва услугите на адвокати от българската юридическа кантора Боянов & Ко. Cyprus Confidential: Документ от собственика на Grayalfa Holdings за придобиването на българската ФЛФ. След като Grayalfa става 100% собственик на фирмата “ФЛФ Инвест” възниква задължението да се декларира нейният действителен собственик пред Агенцията по вписванията. Такова заявление не е подадено до момента от българските адвокати. Междувременно седалището на “ФЛФ Инвест” се мести от Петрич на адреса на Боянов & Ко в София. От документите в Cyprus Confidential собствеността на Grayalfa се проследява до Абрамов и Фролов през други кипърски фирми: Amicross Ltd и нейните акционери AmanCo и Belgador. Nabile Company Ltd. също е собственост на Абрамов и Фролов. Така излиза, че руснаците са купили частично “ФЛФ Инвест” от самите себе си. Пет пъти по-скъп имот От известните до момента факти може да се заключи, че гръцкият гражданин от Петрич Димитриос Финтирикос е направил много добра сделка с двата имота на о-в Миконос, Гърция, като ги е продал на руските олигарси. Това обаче би било вярно ако парите за придобиването на имотите са негови. Твърде вероятно е Финтирикос да е само подставено лице за сделката, тъй като Абрамов и Фролов притежават луксозен комплекс на о-в Миконос, част от който са и въпросните имоти. В момента в специализирани сайтове за недвижими имоти в Гърция могат да се намерят подобни парцели на цена до 120 евро на кв.м., или пет пъти по-малко от цената, на която офшорката на Абрамов и Фролов е придобила българската фирма с нейните два имота. Цените на Миконос за парцели с възможност да се строи са високи, но не и по 600 евро на кв.м. Това насочва, че придобиването на “ФЛФ Инвест” от фирма на руснаците не е нормална икономическа сделка, а е по-скоро операция за пране на пари, осъществена с любезното съдействие на български и гръцки посредници и проксита. BIRD се свърза по телефона със счетоводната къща в Петрич, но Радослав Трендов не беше в офиса си. Помолихме за обратна връзка от него, която не се състоя до редакционното приключване на статията. Успяхме да се свържем с адв. Йордан Найденов от “Боянов и Ко.” който обясни, че към момента на сделката Фролов и Абрамов не са били под санкции. Той настоя, че кантората не би работила с тях, ако са били санкционирани. Найденов съобщи още, че “Боянов и Ко” е уведомила надлежно Grayalfa за изискването да се декларират действителните собственици, но кипърската компания досега не е изпълнила това. Адвокатът се съгласи, че е неприятно, че дружеството собственост на Фролов и Абрамов е регистрирано на адреса на адвокатската кантора, нещо, което не може да бъде променено бързо. Глобалното разследване “Поверително от Кипър” се основава на повече от 3,6 милиона документа, изтичащи от шест различни кипърски доставчици на услуги, както и от една фирма от Латвия. BIRD е българския партньор в разследването, в което участват над 270 журналисти от 68 медийни партньори от цял свят. Кипърските фирми, чиито данни са изтекли са DJC Accountants, ConnectedSky, Cypcodirect, MeritServus, MeritKapital и Kallias and Associates. Допълнителни данни идват от латвийска компания, Dataset SIA, която продава документи от кипърския фирмен регистър чрез уебсайт с името i-Cyprus. Данните на MeritServus и MeritKapital бяха споделени с OCCRP, ICIJ и други медийни издания от Distributed Denial of Secrets (DDoS). ICIJ също сподели изтеклите записи от Cypcodirect, ConnectedSky, i-Cyprus и Kallias and Associates, които бяха получени от Paper Trail Media. Водещa снимка: Александър Абрамов и Александър Фролов, скрийншот от Търговския регистър | Kолаж/дизайн: ICIJ, BIRD * За да научавате преди всички за нови разследвания, инсталирайте си нашето мобилно приложение: Щом сте стигнали дотук, вероятно вече си задавате въпроса как се финансира този журналистически проект. От създаването си BIRD се финансираше от подаяния в нашето журналистическо чекмедже. Но на чекмеджето му мина времето. Даже прокуратурата затвори онова Чекмедже, знаете кое… Нашето финансиране влиза в крак с епохата. Фондонабиращата ни кампания вече се казва #МятайСBIRD Дарявай за BIRD и мятай павета в блатото с корумпирани политици и други тарикати. Защо да мятам ли? BIRD.bg е една от малкото специализирани разследващи медии у нас и осветява мащабни корупционни схеми, конфликти на интереси и злоупотреба с власт, в които участват ключови политици, магистрати, бизнесмени. В завладяна държава като България свободните медии имат изключително важна роля и за да останат независими и обективни, се нуждаят от подкрепата на гражданите. Ние се издържаме само от малки дарения от граждани. Изчислили сме, че за да работим като устойчива медия, ни трябват около 240,000 лв. годишно или 20,000 лв. на месец. Тук виждате актуалния брой на нашите регулярни дарители, средната месечна сума на даренията и общата сума, която те са дарили за периода от старта на сайта през септември 2020 г. до днешна дата. Регулярните месечни дарения в размер 10, 20, 50 лв. или друга сума по избор ни дават финансова сигурност и позволяват да планираме дейността си за месеци напред. Освен да “мятате”, можете и да “шамаросвате”. В момента срещу журналистите от BIRD се водят 10 дела SLAPP известни като “дела-шамари”. Помогнете ни за съдебните разходи, които никак не са малки. Всяко Ваше дарение за конкретно “дело-шамар” е “шамар” срещу шамаросващите, които разполагат с огромни пари срещу нашите скромни финансови възможности. Дълбоко благодарни сме за всяка подкрепа! Всеки месец Веднъж В отбор Крипто Шамаросай Ние се издържаме само от малки дарения от граждани. Изчислили сме, че за да работим като устойчива медия, ни трябват около 240,000 лв. годишно или 20,000 лв. на месец. Тук виждате актуалния брой на нашите регулярни дарители, средната месечна сума на даренията и общата сума, която те са дарили за периода от старта на сайта през септември 2020 г. до днешна дата. Регулярните месечни дарения в размер 10, 20, 50 лв. или друга сума по избор ни дават финансова сигурност и позволяват да планираме дейността си за месеци напред. До момента нашите активни редовни дарители осигуряват 6639.06 € месечно. Нашата цел е дарителите да станат 1,000.

"..терен на остров Миконос, Гърция, който е оценен на 600 € на кв.м. или пет пъти по-скъпо от пазарните цени". Всичко след това никой с разум няма да чете, защото вече е осъзнал, че има ред с лъжа.

Това е законен рекет/подкуп. Ще плащаме на някой, докато реши че се е нахрупал достатъчно.

В САЩ всички видове рекет са законни.

Платиш ли си на американците, обещаеш ли им да им обслужваш интересите и да продаваш националните интереси на държавата си всеки може да стане министър председател у нас и финансов министър. В Европа няма дъражава в момента където американците не са си сложили такива послушковци. Рабира се видяха проблем само с Орбан, който ограничи парите за всички НПО-та, затвори университета на Сорос и запази собствеността на медиите в страната ясни. Разбира се и един Ердоган на който му направиха неуспешен преврат. Путин, който знае как да противодейства на вличнието на чуждите сили в страната. Остана и Вучич, който и той все още успява да защитава националните интереси на Сърбия и не могат да го махнат с протести. Това са, други няма!

Когато се сключват такива договори, заплащането не е за резултат, за свършена работа, а е на час. Сиреч за присъствие. На лобиста се плаща за времето на престой в някоя институция, с други думи времето през което е пил кафе и е щипал някоя секретарка, независимо от резултата, който в този случай дори не подлежи на измерване.

За тез пари толкоз, бе другарю. Ти за 100 хиляди искаш някой да ни сваля звезди от небето ли?

Поради несвършена работа в корумпираната здравна система в Унгария, десетки хиляди унгарци са в дълги списъци на чакащи за лечение. Разследващи репортери установиха, че унгарското правителство на Виктор Орбан е похарчило стотици милиони евро за неизползвано медицинско оборудване по време на пандемията от COVID-19, като публичните пари са се озовали в джобовете на сенчести бизнесмени. Членове на парламента в Словакия бяха обвинени в получаване на подкупи за лоши реформи в здравеопазването, а семейството на Царя на Covid-а получава стотици хиляди евро. Той манипулира обществени търгове, за да облагодетелства конкретни частни компании. Наскоро разследващи репортери в Румъния разкриха грубо малтретиране на възрастни хора в домове за възрастни и че пациентите на почти половината от румънските болници са изложени на риск от пожар поради стари електрически инсталации. В България здравната каса се източва по схема за фалшиви хоспитализации.

Източване на здравната каса с фалшиви хоспитализации Българската здравна система се счита за недофинансирана, недружелюбна към пациентите и често предизвиква публични скандали. Системата включва изградени от съветско време държавни болници, нови частни болници и медицински центрове. Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) финансира и двете. Бюджетът на НЗОК е около 3,5 милиарда евро годишно, 2 милиарда от здравноосигурителни вноски върху заплатите, а останалата част от държавния бюджет. Но в много случаи пациентите също са длъжни да плащат допълнителни суми и системата се възприема като изключително несправедлива и корумпирана. Освен това България от години се бори да въведе модерна електронна система за здравеопазване, което води до лоша проследимост на здравните разходи. Ковид кризата разкри драстично недостатъците на българската здравна система. България отбеляза втората най-висока смъртност, свързана с пандемията, след Перу в световен мащаб. Разкритията на разследващите репортери предизвикаха няколко шумни обществени скандала през последните години, включително скандали, свързани с кражби на пари от Covid фондове. Болница Лозенец, България. Източник: официален сайт на институцията Разследващата журналистка Миролюба Бенатова разкри през 2021 г., че в правителствена болница “Лозенец” е въведена система, позволяваща да се източват пари от НЗОК с фалшиви пациенти. Болницата декларира фалшиви хоспитализации и получава допълнително 200 000 €. Сумата не е голяма в сравнение с общия бюджет на НЗОК, но се смята, че много болници в цялата страна използват същата схема. След разкритията, прокуратурата започва разследване, но до момента няма повдигнати обвинения. Миролюба Бенатова получи награда “Червена линия” за 2021 на Антикорпуционния фонд за разследването си.

За едно съм съгласен с ушатия льотчик. Трябваше да дадем поръчката за самалети на шведите. Хем щеше да е по тънкана, хем вече щяха да фъркат наоколо, хем щяхме да диверсифицираме малко от американците щото иначе тръмпи много си вири носа, и хем грипенчетата могат да дадът достоен отпор на руските бълхолети. Само плюсове имаше в тая работа, ама тиквата се изхитри да ближе американски задници.

Тогава ревахте с пълно гърло, че американското било по-добро от европейското. Ще има да ги чакаме, така както не се чакаше за Лада и Москвич през соца! 20 години.

Всяко тяхно решение е разход за нещо от държавни пари или заеми. Нова година е все пак, не хелоуин.

...гласувам с две ръце за Делян Пеевски, Бойко Борисов, Меглена Кунева и Влади Горанов да са нашите официални почетни световни емисари, прокламиращи абсолютна икономическа бизнес прозрачност, висок морал и чисти като сълза бизнес сделки и още висок бизнес интелект, опит и умения в Световният бизнес чрез владенето на минимим шест езика, със слоганът: "...каквото кажат началниците, йес Сър, яко еничърско облизване на цялото лицето, със вакуум, на началниците и лигавене на ръцете и краката им...", за заместници може да сложим Деса Общата + онази дето и ходи като кученце след нея и така нататък!

Договорът с фирмата е подписан в края на декември и е за 100 000 долара, твърди публикация на Bird.bg. Това е русофилски вестник. Мурзилажа да отива там

Това са законни подкупи. Едно пише в договора, а уговорката и парите са за съвсем друго. Измамниците и шарлатаните от ПП ни ги сложиха директно от Посолството на САЩ, с тяхна подкрепа и организирани протести, с изборни манипулации и измами с машини и разбира се не без помоща на пробитите ни национални медии. Виждаме как обслужваме американските интереси и желания последните години. В момента всички се молим от Посолството да не поискат нещо по-голямо, което ще е в по-голям ущърб на държавните ни интереси. Една такава марионетка Зеленски поставен от тях съсипа цялата държава, младите хора половината измряха за нищо на фронта и са осакатени. Другите избягаха извън страната. И накрая Урайна не само Крим ще загуби, а и още много територии.

Въпросът е защо все още си го обясняваме , а те все още си седят и крадат на воля

Ми нормално. Както винаги, Киро и Асен с едната ръка борят руския империализъм, а с другата взимат благинки от него.

Е то е ясно че по коледа някой трябва да даде бонуси и да плати тихата и свята нощ на Кирчо в Канада. То "любов" към хората добре, ама и сиренето си е с пари. Едни 100 бинки ще свършат работа.